6th round picks - Keenan Reynolds & Maurice Canady

#183 Keenan Reynold, WR/RB/QB
 
Ravens tog med sitt första val i den sjätte rundan en riktigt speciell spelare, Navys Keenan Reynolds. På college spelade han QB i Navys speciella system. Spelet bygger på att man springer med bollen och det gjorde Keenan Reynolds ruskigt bra. Han satte två FBS rekord innan han lämnade skolan, dels det för touchdowns med 88 stycken (Han passerade Kenneth Dixons 87 i sista matchen, Dixon draftades också av Ravens). och dels för rushing yards för en QB med 4559 yards. 
 
Han är en local kid från Annapolis, Maryland och glädjen han visade upp när han fick samtalet var hjärtvärmande. Ozzie berättade at man fastnade för Keenan under East-West shrine game där han stack ut i olika moment och när han sedan gjorde bra i från sig under Ravesn lokala pro day så kände man att han var värd ett draftpick om han var kvar i de senare rundorna. Det märks att hela ledningen är stora fan av människan Keenan Reynolds.  
 
I Reynolds får Ravens en wide receiver och en kick returner, det var vad man skrev på kortet, som har ett stort hjärta, en förmåga att göra spel och en oklanderlig ledare på och utanför planen. Detta är ett lyxpick då det är en rejäl chansning och det är tveksamt om han kommer klara cutten senare i sommar, men jag tycker det är en bra chansning då det faktiskt kan bli något speciellt av denna atletiske spelare. Keenan själv sa till Ozzie att man inte skulle få ångra att man valt honom, det låter lovande. 
 
 
 
 
#209 Maurice Canady, CB
 
Med sista valet i årets draft plockades den längre snabbe cornern som vi alla har väntat på, Maurice Canady från Virginia. Canady har 6´1 i längd och sprang under 4,50 på 40 yardaren vid combinen.Personligen hade jag inte protesterat om han plockats i slutet av fjärde eller början av femte så det får verkligen ses som ett fint val så sent i draften.
 
Det är dock inte någon spelare som kliver in och förstärker secondaryt direkt, han har en hel del att jobba på innan han är redo. Framförallt har han svårt att hitta rätt i positionsspelet vilket gjorde att han släppte många stora spel och för att få bukt på det tar han oft ut ett säkerhetsavstånd och det gör att han ligger för långt ifrån sin motståndare. Dessutom har han fått kritik för att vara lite passiv i närkampsspelet. Men det finns bra traits och längden, långa armar,  snabba fötter och en kombination av reaktionssnabbhet och instinkt som gör att han snabbt uppfattar spel och är där och tar bort speler. En spelare som är med och kämpar om en trupplats och vägen dit går via special teams, där han faktiskt returnerat puntar och avsparkar med framgång. 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0