Då var de bara 53 kvar

Nu har NFL-trupperna bantats ned till 53-man och många har fått packa sina väskor. Till skillnad från den förra cut-vågen så finns det lite fler i de gäng som nu släppts som ändå kommer ha en framtid i NFL, exempelvis i andra lag eller på practice squads. Men för tillfället är en del av grabbarna här under inte längre Ravens. 
 
 
 
Ravens bjöd inte på några större överaskningar när man släppte de sista spelarna. Men några saker är värda att lyfta fram.
 
En stor fråga inför lördagen var vem av Kamar Aiken, Michael Campanaro och Deonte Thompson som skulle få lämna laget. Svaret blev ingen och Ravens står med sju wide receivers. Att få speltid blir tufft då det finns två självskrivna spelare i Torrey och Steve Smith, en rutinerad Jacoby Jones och fjolårets genombrottsman Marlon Brown framför. Men jag tycker om beslutet. Campanaro och Thompson har visat att man fungerar bra i specialteams och kommer få bidra även där och Aiken har varit såpass bra att han förtjänar att få chansen.
 
En teori som finns är att man har mottagit intresse för någon av dessa spelare, men att intressenterna väntat för att se om nån släpps vid cutday. Nu blev det ju inte så och då får vi se om det blir något dealande. 
 
Veteranguarden A.Q Shipley släpptes, vilket kanske var förvånande då han startade 13 matcher förra året. Han blev heltenkelt utkonkurrerad av rookien John Urschel. Sen har man pratat om att man vill bli större på insidan av linjen, och då komm den 184 cm höge Shipley till korta mot Urschels 190 cm. Blir ine förvånad om Shipley finner arbete någonannanstans.
 
Rookie QBn Ketih Wenning fick även han packa väskan. Lite oväntat kanske, då i alla fall jag inte är såld på Tyrod Taylor. Men Wenning har inte visat tillräckligt och bedöms inte kunns spela i NFL i dagsläget, och då man behöver platsrna i truppen till annat (typ wrs..) så är det naturligt att han får kliva av. Det rycktas om att man lovat honom en practice squad plats, så där hamnar han om inget lag plockar honom på waivern. Tror inte intresset för Wenning borde vara sådär jättehögt, så vi kommer troligen träffa på honom igen. 
 
Två undrafted rookies tog plats i 53-manna truppen och gör tidigare fynd som Justin Tucker och Marlon Brown sällskap. Det är tacklen James Hurst och linebackern Zachary Orr som övertygat såpass mycket att man valt att behålla dem. Hurst har varit ett namn som experter haft med i den slutgilltiga truppen hela tiden och det ska bli spännande att följa honom. Orr har utmärkt sig på specialteams och är främst tänkt att spela där. 
 
Bägge veteran cornerbacksen Dominique Franks och Derek Cox (som signades i tisdags) fick lämna, vilket känns helt naturligt. Ingen av dem har varit tillräckligt bra (vilket är självklart i Cox fall) för att ta en starterplats och då finns det andra alternativ som passar bättre just nu. Totalt innehåller truppen 10 secondary  spelare, vilket är en rätt stor del. Men liksom med Orr så är många behållna för att spela i specialteams, exempelvis Bryndne Trawick ( Ja han som sänkte lagkamraten Jacoby Jones i premiären förra året) och Jeromy Miles. 
 
Ray Rice och Will Hill är avstängda, två respektive sex matcher, och räknas inte mot truppen. Så två kommer få lämna när de två är tillgänglig. 
 
Den nu satta truppen innebär egentligen bara att man har den så nu. Det kommer kunna hända en hel del innan premiären så spelarna ska inte slappna av och klappa sig för bröstet. Förra året släpptes och signades Tandon Doss 3-4 gånger från att truppen sattes till premiären, likaså tight enden Billy Bajema. 
 
Nu är det snart dags för NFL! 
 
Under veckan tänkte jag gå igenom truppen, divisionen och lite inför mötet mot Bengals. 
På återseende.
 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0