Gameday Ravens - Steelers

Gameday på nytt, mot rivalen Pittsburgh Steelers. Denna gången skulle det ha varit en gamenight men Baltimore Ravens har i år varit så dåliga att man inte ville visa dem på primetime. En Sunday night footbal blev en vanlig dagsmatch och det är något som jag tror att de flesta med känslor för Ravens är rätt nöjda med. Att matchen är flyttad alltså, inte att laget varit så svagt. När det kommer till denna rivalitet så är är det alltid hett och mycket känslor, vi får hoppas att Ravens har möjlighet att bjuda till bättre än man gjort senaste veckorna då man försökt men inte fått ut speciellt mycket.

 

 

 

 

Men för att vara ärlig. Sällan har en rivalmatch mot Steelers känts så avslagen som denna match gör detta år. Jag tror att alla kring Ravens är villiga att lämna 2015 bakom sig så snart de bara går och istället blicka fram mot nya chanser. När spelschemat släpptes i våras så kändes detta som den första av två divisionsfinaler ( den andra är den mot Bengals nästa vecka). Men nu är läget som det är och istället för att se två jämna lag göra upp så kommer vi få se det sämsta Ravenslag vi fått se under Harbaugh-eran mot det kanske främsta Steelerslaget under Tomlins era, i alla fall offensivt. Det är klart att det svider att se sin värsta rival vara en rolig, sevärd och spännande contender medans ens egna lag är ett ihåligt, profilfattigt och eländigt skelett till lag, men så är det nu och det är något vi får se till att leva igenom.Terrell Suggs, som inte ens hann vara med en hel match innan skada satte stopp, summerade sin säsongen på detta sett.  "It’s like being in Bane’s prison with your back broken, watching the city in turmoil" och summerar säsongen väl. Skadade hjältar som varit bakbundna med skador och fått se på när skeppet sjunkit.

 

Men i all avundsjuka vi kan känna mot Pittsburgh denna säsong så har vi fortfarande chansen att slänga in en stor näve grus i deras slutspelschanser, det vore något att glädjas åt och något som skulle innebära att denna svaga upplaga ändå lyckats svepa serien med rivalen från Pittsburgh. Även om jag ser den chansen som minimal.

 

 

 

Har sett en hel del diskussioner om bandwagon-fans, alltså fans som hoppar på fantåget när ett lag går bra och som lämnar tåget när det börjar gå lite sämre. Ravens är ett bra exempel på detta då man gått från Superbowl vinnare till bottenlag på bara tre säsonger. Att det finns sådana är väl inget man behöver fundera speciellt länge över, men däremot är begreppet i sig lite överanvänt när lag spelar bra eller dåligt. Den diskussion som fick mig att känna att det var intressant att skriva om det var en diskussion där den ena parten kritiserade spelare och coacher för att vara för dåliga och de andra då genast började gasta om bandwagon. Är det så att man inte är en riktig fan om man kritiserar spelare eller ledare i laget? Eller är man ett riktigt fan när man engagerar sig i att funder på vad som inte fungerar och hur det ska kunna bli bättre? 

 

För Ravens del förväntas Ryan Mallett (QB) starta dagens match, det innebär att det är första gången i Ravens historia som man startat fyra olika quartebacks under en och samma säsong. Nu inser man hur tacksamt det varit att ha Joe Flacco med sin hålbarhet. för Malletts del står ett framtida jobb i Baltimore på spel, kan han visa upp goda tecken så kommer troligen det där andra året i kontraktet komma att bli aktuellt. Signalerna från ledningen efter de två träningsveckorna är att Ryan har presterat jättebra och verkligen visat upp sig från sin bästa sida både på och vid sidan av planen.

 

I övrigt så är laget sig likt från förra veckan. Jimmy Smith (CB), som ju klev av senast, kommer troligen till spel här och även Rick Wagner (RT) sägs starta även om han har lite skadebekymmer.

 

Steelers är som sagt ett offensivt powerhouse denna säsong och det kanske mest elektriska laget i hela ligan just nu ( det bär emot att skriva). Antonio Brown är i min mening den bästa receivern och han har med sig Martavis Bryant och Marcus Wheaton i vad som är NFLs främsta receiveruppsättning. Tillsammans med att Big Ben är bättre än han kanske någonsin varit så innebär det att RAvens ihåliga secondary kommer få en helvetesafton. Det kommer inte gå att stoppa dessa killar hela matchen så det gäller att se till att skadan är minimal när de väl får bollen, framförallt när Brown får bollen gälelr det att hela laget är med på tårna.

 

I försvaret hos Steelers så finns det brister men tyvär så är det i secondaryt och det är något som Ravens inte är sådär jättebra på att utnyttja med det manskap som finns idag. Stelers defensiva front är däremot av hög klass och en det finns mängder med spelare som kan bidra.. Cameron Heyward (DE) gör sin kanske bästa säsong och har varit bra på att sätta tryck under säsongen. Sen finns de en bra blandning av gamla rävar, som James Harrison (LB) och Lawrence Timmons (LB), och unga spelare som Stephon Tuitt (DE), Ryan Shazier (LB) och Bud Dupree (LB). Ravens offensiva linje kommer få jobba för att hålla dagens starter Ryan Mallett upprätt. 

 

 

Min förhoppning är att Ravens ser till att hålla matchen jämn genom att inte bjuda på misstag, hålla långa drives som tuggar klocka och håller Steelers anfall av planen. Lyckas man med det så stressar manPittsburghsspelarna som ju faktisk har allt att förlora i en match som de bara ska vinna på sin väg mot slutspel. 

 

Det finns en risk att detta blir en mardrömsmatch för Ravens och dess fans, att bli urblåsta av värsta rivalen på hemmaplan. Steelers har allt att spela för, har alla sina toppspelare i god form ( Inte Le´Veon Bell då som är skadad) och mer en gärna sparkar lite på Baltimoreliket som payback för slutspelsmatchen förra året och även den märkliga Ravenssegern i Pittsburgh i inledningen av denna säsong.

 

 

Håll koll på: 

 

Buck Allen, RB: Han har efter den fina matchen mot Dolphins haft två svaga matcher mot bättre motstånd där han senast bänkades på grund av en fumble som renderade i 6 poäng i baken. Kan han komma åter? Om han ska göra det måste han se till att hålla i bollen, annars hamnar han snart på sidan igen.

 

 

 

 

 

Ryan Mallett, QB: Han ska enligt rapporter starta och det blir lite intressant att se hur han klarar sig. En bra insats innebär med stor sannolikhet att han är back up/vikarierande starter 2016.

 

Tips: Steelers 36-18

 

Matchen sänds på gamepass. 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0