Halvtid - Defensiven


Då har turen kommit till den defensiva sidan och det är en sida med två ansikten. Front sjuan hos Ravens är i absolut toppklass medan secondaryt är i andra änden av skalan, det har märkts när man sett laget spela. Defensiven har sett väldigt bra ut i många matcher och man har mäktat med en hel del turnovers som givit laget möjligheten att vinna. När Jimmy Smith nu är borta gäller det att några i secondaryt steppar upp, annars blir det svårt att försvara.

 

 
 

Total First Downs: 155

1st Downs (Rush-Pass-By Pena:40 - 103 - 12

3rd Down Conversions: 46/108

4th Down Conversions: 2/7

Total Offensive Yds: 2771

Offense (Plays-Avg Yds):514 - 5.4

Total Rushing Yds: 723

Rushing (Plays-Avg Yards):198 - 3.7

Total Passing Yds:2048

Sacks:17 (Ledare Elvis Dumervil 7,5)       

Touchdowns: 13

Time of Possession: 29:45

Forced fumbles: 10 (Ledare Daryl Smith 2)

Interceptions: 5 (Ledare Haloti Ngata och C.J Mosley 2)

Tacklingar: 529 (Ledare C.J Mosley 76)

 


Det är rätt så tydligt att man försvarar sig bättre mot springspelet än mot pass. Något man får se till att arbeta på och försöka lösa då det är ohållbart att bjuda på så många "enkla" passpel. Men nu ser vi hur det gått för spelarna hittills. På en skala 1 till 5. 

 

1 - Ej godkänd. Inte spelat tillräckligt mycket eller tillräckligt bra.

2- Gör det helt okej men inte fått chansen eller presterat i nivå med förväntningarna. 

3 - Godkänd kort och gott. 

4 - Är bra och en faktor för framgång.

5- Outstanding.

 

Defensiva linjen

 

#99 Chris Canty - Har haft en del skadebekymmer och har bara kommit till spel i de fyra första matcherna.  Är en rutinerad spelare som är stadig och gör sitt jobb. Har 11 tacklingar.

Betyg: 3

 

#67 Lawrence Guy - Plockades upp från waivern efter att Chargers placerat honom där. Är en back up och kommer förbli en back up. Spelar främst vid goal line.

Betyg:2

 

#97 Timmy Jernigan - Rookien har varit skadad mest hela tiden och vi har inte riktigt fått se honom i full fart.  Har i de 4 matcher han spelat glimtat till med sin explosivitet och snabbhet. Hunnit med 5 tacklingar.

Betyg: 2,5

 

#92 Haloti Ngata - Försvarets stora kung.  Ngata trivs ypperligt i sin nya roll som utsidan på den främre trean. Han kommer till sin rätt med sin kraft och atletism. Har förutom sina 23 tacklingar hunnit med 6 försvarade passningar och 2 interceptions, karln väger alltså 150 kg.

Betyg: 5

 

#98 Brandon Williams - Ett oprövat kort som gått in och varit hur stabil som helst. Tagit över Ngatas nosetackle roll och det märks inte att han är ny där. 25 tacklingar och ett hästjobb när framförallt det inre springspelet ska stoppas.

Betyg: 4

 

#93 DeAngelo Tyson - Har fått starta fyra matcher i Cantys frånvaro. Är en doldis som gör det bra som DE. Har 16 tacklingar och kombinerar bra med Suggs på högersidan.

Betyg: 3

 

 

LINE BACKERS 

 

#57 C.J Mosley - Har blivit bättre och bättre för varje match och då började han på en hög nivå. Behärskar  allt och spelar redan på en nivå som är löjligt hög. Läser spelet bra och förivrar sig sällan 76 tacklingar är mest  i Ravens och fjärde mest i hela NFL. Har dessutom 6 försvarade passningar, 2 interceptions, 1 forced fumble och 1 fumble recovery. Han gör allt.

Betyg: 5

 

#51 Daryl Smith - Var kanske Ravens bästa spelare under 2013 och hade höga förväntningar på sig. Han har inte infriat dessa men har vuxit under de senaste matcherna. Är väldigt allround och dessutom den som styr och ställer de andra i försvaret. Har 70 tacklingar 1 sack och 2 forced fumbles.

Betyg: 3,5

 

#59 Arthur Brown - Fjolårets andrarundsval har ännu inte fått byta om. För dålig i special teams för att ges en plats i truppen och börjar kännas som en riktig bust.

 

#55 Terrell Suggs - Kom in i denna säsong med ett frågetecken över sitt huvud men har verkligen varit strålande. Förra året så tappade Sizzle efter halva säsongen  men nu känns han bättre tränad och ser riktigt snabb ut och kommer ofta runt sin man och kan sätta press på QBn. 23 tacklingar, 3,5 sack och karriärens första safety har han ordnat.

Betyg: 4

 

#58 Elvis Dumervil - Var rätt lam under sitt första år i Baltimore och hade en del att bevisa när säsongen skulle till att börja. Elvis har verkligen visat hur bra han kan vara och förutom att han har 7 sacks så har han tvingat motståndarens right tackle att dra på sig mängder av holding flaggor.

Betyg: 4

 

#90 Pernell McPhee - Har under sitt sista kontraktsår verkligen blommat ut och troligen så innebär detta att han kommer gå förlorad efter säsongen då Ravens inte kommer ha råd med det kontrakt andra kommer kunna ge. Är väldigt bra i passrushen och har sackat QBn vid 4 tillfällen och är ständigt där och nosar.

Betyg: 3,5

 

#91 Courtney Upshaw - Är ett kraftpacket som vi främst minns för  den bröstkorgskrossande tacklingen på Ben Roethlisberger. Men utöver det så har Upshaw varit en bidragande orsak till att Ravens front seven varit så svårforcerad. 27 tacklingar hittills.

Betyg: 3,5

 

#54 Zach Orr - Spelar endast i special teams och där gör han det bra. Fick plats i truppen för sina kvaliteter i just den spelformen.

Betyg: 2

 

#50 Albert McClellan - Likt Orr så är det främst special teams som gäller  och Al har redan 8 tacklingar i spelformen. Är en viktig spelare.

Betyg: 3

 

 

CORNER BACKS 

 

#22 Jimmy Smith - Har i stort sett burit secondary på sina axlar. Är den som ska stänga ned motståndarnas stjärnor och det utan någon egentlig hjälp. Antonio Brown, AJ Green och Julio Jones är alla nedstängda av Smith. 28 tacklingar, 8 försvarade passningar och  1 inrerception. Just interceptionsbiten är något han kan höja sig på för att ta det stora steget.

Betyg: 4,5

 

#21 Lardarius Webb - Börjar bli till åren, i varje fall kroppsligt. Missade inledningen och när han var tillbaks så var det väldigt rostigt. Har på sina fyra matcher hunnit med 20 tacklingar och 3 försvarade passningar. Blir bättre match för match och det behövs en fysisk Webb under de sista 8.

Betyg: 2,5

 

#25 Asa Jackson - Fick chansen inledningsvis och skadades dessvärre. Har en viss potential och känns bättre än Franks och Brown.  19 tacklingar på de 4 matcher han spelat men endast en försvarad passning, det är ungefär de man får. Passen går fram rätt ofta men han stoppar sin kille efter fångsten.

Betyg: 2

 

#32 Dominique Franks - Franks är motstådarens go to guy. När det är 3rd down och man ska passa så är det ofta Franks man siktar in sig på och ofta lyckas man. Känns för liten och för svag för att kunna stoppa någon.  Fyller en funktion med sin rutin.

Betyg: 1,5

 

#23 Chykie Brown - Är opålitlig och en spelare som saknar omdöme i det han gör. Kan göra fina saker men varvar sina lyckade ingrepp med katastrofala insatser. Är egentligen  ingen NFL spelare men får vara en sådan i brist på andra.

Betyg : 1,5

 

 

SAFETYS

 

#31 Terrence Brooks - Rookien har haft lite problem med att komma in i det., men får mer förtroende för varje match.

Blir ibland lite för spelartittande och tappar bort bollen. Kan bli bra om han får tid och rätt vägledning.

Betyg: 2,5

 

#26 Matt Elam - Har inte levt upp till det man hoppades på. Missar flest tacklingar i hela ligan och har jätteproblem i coverspelet. Bjuder på en del bra saker som leder till turnovers och det är det som räddar honom. Har 8 matcher på sig för att visa att han inte är en bust.

Betyg: 1,5

 

#24 Darian Stewart - Är den som varit bäst av Ravens safetys och då har han inte varit speciellt bra. Är robust och kan fälla sin motståndare. Men likt övriga safetys så har han problem i coverspelet. Men han är ändå godkänd med sina 36 tacklingar och 1 forced fumble.

Betyg: 3

 

#33 Will Hill - Gjorde comeback efter avstängning i den 7:e matchen. Såg bra ut och kan mycket väl ta en ordinarie plats. Känns som en spelare som saknats med sin snabbhet. 

 

#41 Anthony Levine - Spelar sporadiskt och är svår att bedöma. Är med i truppen då han är okej i special teams.

 

#36 Jeromy Miles - täcker upp lite varstans i secondaryt och är en nyttig pjäs på så sätt. Ingen kanonspelare men funktionell.

Betyg: 2

 

KICKER 

 

#9 Justin Tucker - Är en av ligans bästa kickers och säkerheten själv oftast. Brukar alltid ha en match där det går sådär och den hade han i premiären mot Bengals. 18 av 21 har han klarat bland annat 6 på över 50 yards.

Betyg:5

 

PUNTER 

#4 Sam Koch - Är en rutinerad spelare som alltid gör det han ska. En viktig pjäs som ofta punter med hög kvalitet.

Betyg: 4

 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0