Gamenight! Ravens at Cardinals

Ravens spelar i natt sin sjunde match för säsongen, motståndet står Arizona Cardinals för och matchen går av stapeln i den Arizonska öknen. Cardinals har hyllats av många och ses som ett lag som kan vara med och slåss om de allra ädlaste platserna i NFC.

 

Personligen är jag lite kluven till fågelbröderna från Glendale. Å ena sidan ser jag ett lag som är bra och breda på alla positioner och kan vinna matcher på många sätt, å andra sidan ser jag ett lag som kan förlora mot sämre lag på grund av bristen på verkliga stjärnor i offensiven. Cardinals har kört över San Fransisco, Chicago och Detroit i utklassningssegrar men också förlorat mot Michael Vicks/Landry Jones Steelers och Nick Foles Rams. Utan att ha mött något av de främsta lagen i ligan så har man tagit sig till 4-2 och förutom att Ravens ska mötas så har man också Browns borta innan sin bye week, därefter blir det tuffare. Seahawks, Rams, 49ers och Eagles borta och Bengals, Seahawks, Packers, Vikings på hemmabana. Vart vill jag komma med detta svammel då? Jo, skulle Cardinals droppa en eller två matcher innan sin bye week så är man 4-4/5-3 inför en rätt tuff streak där man troligen bör gå 6-2/5-3 för att vara med i racet kring slutspel. Om jag är medveten om vikten av denna match så kan ni vara säkra på att Cardinalsspelarna är det också, Ravens kommer inte få något gratis i form av underskattning för Cardinals har inte råd att släppa några fler av matcherna "man ska ha". 

 

En sak som oroar mig väldigt inför matchen är hur secondaryt ska klara av Cardinals tuffa passattack med Carson Palmer (QB) till John Brown och Larry Fitzgerald, bägge receiversen är livsfarliga och kan komma att skapa mycket oreda i ett redan virrigt secondary. Här gäller det att hitta ett bra sätt att neutralisera motståndet.

 

 

För Ravens del gäller fortfarande samma sak som förra veckan. Man spelar för heder, man spelar för att visa att man är bättre än vad 1-5 i resultatkolumnen visar. En som det börjat pyra lite kring från experter och fans är vår trollkarl, Ozzie Newsome. Han får en del skopor för att laget är svagt, att laget är tunt och att löneläget är uselt, vissa börjar prata om att han är för gammalmodig för att leda ett NFL-lag och att det är slutet vi beskådar. Tänkte att vi skulle kolla lite på vad som  egentligen bör/kan tillskrivas Newsome, i alla fall om du tittar med mina ögon.

 

För mig finns det två saker som delvis ligger på Ozzies bord, secondaryt och ett djupledshot.

 

Börjar med secondaryt.

 

Här blev jag, och säkert någon till lite lurad av premiären mot Broncos. Det kändes rätt stabilt och det kändes som att man från  ledningen hittat spelare som klev in och förstärkte laget i Kyle Arrington och Kendrick Lewis. Tyvärr visade det sig att Peyton Manning inte längre har kraft att kasta längre än 10 yards och då ser även Ravens Secondary bra ut. För efter premiären har det sett riktigt bedrövligt ut, precis som under förra säsongen. Varken Arrington eller Lewis har varit speciellt bra och vi ska inte tala om Sharecee Wright som kom in på FA inför senaste matchen, han var ur usel. Inte heller det gamla gardet med Jimmy Smith, Lardarius Webb eller Rashaan Melvin klarade av att prestera bättre än i fjol, Smith verkar inte helt åter efter sin fotskada och Melvin är numer släppt. Men det är inte bara mörker.En som varit bra är Will Hill och honom hoppas jag man börjar nybygget i secondaryt kring. En annan som var lovande är Will Davis som kom på trejd från Miami. Davis han dock endast spela 30 snaps innan knät gick sönder.  Här har Ozzie försökt få in spelare, men vi kan väl konstatera att det inte varit bra nog och det brukar då handla om pengar eller bristen på satsade pengar. Secondaryts brister är den stora orsaken till att det sett ut som det gjort, så här får Ozzie ta på sig att man inte satsat tillräckligt på att få in bra spelare.

 

 

När det kommer till djupledshotet så var det aldrig något tal om att ge Torrey Smith de pengar som 49ers erbjöd honom, och det är helt klart så att flytten inte gynnat vare sig Torrey eller niners. Ozzie gjorde det enda rätta, han valde en snabb receiver i den första rundan av draften. Problemet här är ju att även Jacoby Jones försvann och ingen ersättare hämtades/draftades för honom. Två djupledsspelare ut, en in, Ozzies fel. Men här kan man också säga att det lika gärna kunnat vara så att Brashad Perriman varit hel och gjort succé och diskussionen inte excisterat, det vet vi inte då ingen sett Perriman på en NFL-plan. Här tycker jag att vi kan säga att Ozzie borde ha draftat en snabb receiver till för att gardera upp för en eventuell skada, för det har defenitivt påverkat lagets offensiv under inledningen och bidragit till den dåliga starten.

 

Det är såklart två stora brister i ett lag, att inte kunna täcka upp i försvaret och att inte kunna dra isär och hota i djupet i anfallet. Men Ozzie har varit bakbunden av en ekonomi som inte tillåtit annat.  Mängde av miljoner i deadmoney (över $21M denna säsong där Ray Rice och Ngata bidrar med $17m), ett par tveksamma kontrakt (Webbs främst som har $9,2M i år) men också otur med en spelare som Dennis Pitta som fick ett dyrt kontrakt innan han skadade sig. Tänk vad Ravens kunnat göra med de $30M man har låsta i Rice, Ngata och Webb i år? Nu är det såklart så att Ozzie är den som sett till att kontrakten kommit till, men alla tre, Rice, Ngata och Webb, var förtjänta av sina kontrakt när det skrevs, även om det är svårt att se det nu.

 

 Vi släpper Ozzie där. Det är ju en match också. Som vanligt så fattas det lite spelare, men Ravens är ändå helare än på ett tag. Perriman är fortsatt borta och han kan få sällskap av Forsett, Waller, Canty, Brooks, Webb, Kendrick Lewis och Maxx Williams som samtliga är game time decisions. De flesta av de nämnda är troligen med. 

 

Det är en MNF, ett tillfälle att visa alla NFL-älskare att man är bättre än sina 1-5. Detta är den typ av match som Ravens brukar kunna spela över sin förmåga i. Jag tror kanske inte att man rår på Cardinals, men jag tror att man kommer kunna visa upp ett bra spel och göra det jämt. 

 

 

TIPS: Cardinals 33-25

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0