Schemat är här

Igår kom det då, det så efterlängtade spelschemat. NFL slog på stora trumman och livesände tre timmar på Amerikansk primetime.  Att NFL gör stor sak av allt som kan kopplas till ligan är inget nytt och enligt mig är det en stor del av ligans storhet, att inse att  varje steg eller del av NFL har ett PR-mässigt värde och man utnyttjar det till fullo. Det är det som byggt upp NFL till vad det är idag.
 
 
För Baltimore Ravens del så ser spelschemat ut som följer. 
 
 
 
 
 
Som ni ser är det med en riktig kanonvecka vi inleder säsongen, Divisionsrivalerna Bengals och Steelers hemma på M&T Bank Stadium inom loppet av 5 dagar. Lägg till att det veckan därefter är Browns i Cleveland så ser ni att riktningen på säsongen kan avgöras redan under de första tre veckorna då Ravens möter AFC-North motstånd. Kan man gå 3-0 på dessa så är mycket vunnet i jakten på att återta AFC kronan i norr.
 
 
Det är inte enbart positivt med den inledningen då det två inledande matcherna är två som måste vinnas om man vill vinna divisionen så gäller det att vara i absolut toppform från dag ett. Så ska bli spännande att se om man väljer att matcha toppspelarna lite mer intensivt under preseason och hur det i sådana fall påverkar fortsättningen, det är ju en senare bye week än Ravens haft senaste åren. 
 
 
En häftig och tuff match blir den i week 4 då Carolina Panthers kommer till Baltimore för ett möte med sin gamla hjälte Steve Smith, den matchen kommer det nog snackas om en hel del när det börjar närma sig.
 
 
Efter de två inledande hemmamatcherna kommer en tuff period där man spelar fem av sju matcher på bortaplan och mot bra motstånd dessutom. Så man förstår att det gäller att ha ordning på torpet och se till att vinna någon av de fem matcherna.
 
 
Efter en sen bye week i vecka 11 så kommer ett på förhand lite enklare program där man bör kunna pusha ordentligt för Divisionstitel eller wildcardplats.Mina personliga förhoppning är att kunna se inledningen av den Pushen mot Tennessee Titans, får jag  tag på biljett till matchen så kommer jag åka och kolla, så håll tummarna!
 
 
För oss Svenska fans så är det ett gemytligt schema då hela tretton matcher startar 19:00 Svensk tid, vilket gör att man inte behöver förlora allt för mycket sömn.  Men det är ju alltid härligt med de Amerikanska primetime matcherna och Ravens får äran att spela tre stycken, två gånger mot Steelers (Torsdag och Söndag) och en match nere i New Orleans mot Saints (Måndag).
 
 
Överlag är det ett bra schema. Klarar man bara av den tuffa Oktober så ska det bli slutspel och mitt tipps såhär utan att ha speciellt mycket kött på benen är att det blir en 11-5 säsong. Vad tror ni?
 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0