Dags för bättring

I natt är det dags för den tredje träningsmatchen då Ravens ställs mot lokalrivalen Washington i en match som kallas för Battle of the beltway. Min känsla inför denna match är att jag börjar känna en viss oro över hur det egentligen ser ut med laget. För lets face it, förutom första quartern mot Saints så har det sett rätt så värdelöst ut och hela matchen mot Eagles var ett enda stort orosmoln. Visst är det matcher som inte gäller något men hittills har inget av de frågetecken som vi klev in i matchandet med fått något svar utan snarare har ytterligare frågor dykt upp, exempelvis hur det är ställt med bredden i försvaret och vem kommer dra isär motståndar försvaren om Perriman inte kan spela.

 

Det finns ljuspunkter likt Carl Davis, Crockett Gillmore och Za´Darius Smith men även ett par riktiga doldisar som den odraftade centern Nick Easton från Harward och den tillika odraftade guarden Kaleb Johnson från Duke. Bägge har fått en hel del speltid och gjort det bra. Att några yngre offensiva linjemän har visat upp sig känns bra med tanke på att o-line spelarna fallit som furor under träningslägret. Mot Washington kommer varken Kelechi Osemels eller Eugene Monroe att spela.

 

Detta är också sista gången som truppen består av 90 man, den 1 september (Tisdag) ska minst 15 ha rullat och det kan säkert förekomma en viss övertändhet hos spelare som befinner sig i botten.

 

Förstauppställningarna kommer få mer speltid i nattens match och jag hoppas verkligen att man kan visa att matchen mot Eagles var en tillfällighet och att det var inledningen mot Saints som var en fingervisning av vad vi kan förvänta oss. Motståndet i matchen är kanske NFLs sämsta lag just ju och det är inte läge att dra några växlar om det ser bra ut, men det kan nog vara skönt att få rulla igång maskineriet ordentligt och få med sig självförtroende in i säsongen.  Viktigast av allt är dock att inte dra på sig några skador.

 

Klockan 01:30 börjar matchen. 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0