Inför training camp

Nu är det inte långt kvar och spelarna har redan rapporterat in till säsongen training camp. Faktum är att det är knappa två veckor kvar innan första träningsfighten mot NO Saints. Truppen är fortfarande gigantisk och det är nu som alla ger allt för att vara kvar i truppen men ändå kommer spelare falla som flugor tills det ”endast” är 53 man kvar. Det finns ju en del att spekulera kring såhär inför lägret och jag tänkte lyfta upp fem saker som jag ser fram emot att få svar på.

 

1.Förlänga kontrakten?

 

Dels är det de två guardsen Marshall Yanda och Kelechi Osemele som sitter på utgående kontrakt efter säsongen, men även Justin Tucker snackas det om att man vill ha klart innan campen är slut. När det gäller Yanda och KO så är det väldigt spännande att se hur man gör. Yanda är den bättre men samtidigt den äldre. KO är den yngre men har också uppvisat en tendens att skada sig. Att bägge kommer bli kvar än knappast troligt även om det kommer finnas mer pengar till 2016 än vad som fanns inför 2015, men att man lägger det på sina två guards är tveksamt. Blir det föhandling med någon av de två innan säsongen eller väljer ledningen ett annat  alternativ genom att låta spelarna spela om det och bevisa vem som ska få ett nytt kontrakt.

 

2.Vilken receiver kliver fram?

 

Att Steve Smith blir nummer ett kan vi utgå ifrån, men vem blir två. Det flesta verkar tro att Kamar Aiken är den som ligger i täten för att få starta bredvid Smith men personligen tror jag att det är ett helt öppet race mellan Aiken, Marlon Brown och förstarundsvalet Breshad Perriman. Roligast är såklart att Perriman kliver fram och tar platsen redan vecka ett, men finns en risk/chans att man vill skynda långsamt med honom. Efter campen kommer vi veta vem som förtjänar platsen.  I andra änden av receiver spektret får vi se om långe Darren Waller och lille snabbe DeAndre Carter kan konkurrera ut skadedrabbade Michael Campanaro från truppen. Gissar att en ur den trion kommer få lämna.  

 

3.Secondaryt?

 

Med Kendrick Lewis och Kyle Arrington via FA och Jimmy Smith hel och kry så har Ravens redan på förhand ett kraftig uppgraderat secondary. Kan Dean Pees få ihop gruppen så tror jag att detta kan vara en av lagets bättre delar. Kan dessutom Matt Elam och Lardarius Webb skärpa till sig och Will Hill fortsätta att utvecklas så har man en bra topp och bredd. Ska bli intressant att se hur man klarar sig och campen kommer avslöja en del.

 

4.Ersätta Ngata?

 

Nu ska Haloti Ngata var glömd och borta, övriga spelare ska ta över och visa att den Lions-flyktade Haloti inte behövs. Det känns som att Ravens har en väldig massa talang på den defensiva linjen i form av Brandon Williams, Timmy Jernigan och nye Carl Lewis, men det måste omsättas i kvalitet. Tror att Ngatas playmakeregenskaper och erfarenhet kommer saknas mest och under campen kommer vi få se hur man tänk bygga den nya linjen.

 

5.Running backs?

 

Förra året räddades Ravens springspel av att Justin Forsett helt plötsligt blev bra, nu är han redan från start utsedd att bära springspelet. Personligen är jag mer spänd på att se hur Lorenzo Taliaferro och Buck Allen ser ut. Jag tror att de två ungtupparna har goda chanser att äta en hel del av Forsetts snaps om de klarar av att prestera. Tanken med Forsett är inte att han ska vara en ledande RB under kommande år utan tanken är att han ska vara en ersättare tills nästa Ray Rice eller Jamaal Lewis kommer till Baltimore. Kanske kan Lorenzo eller Buck kliva fram och ta över som etta redan i år.

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0