Rookie Minicamp

Då har den nydraftade och nysignerade rookiesen haft chansen att visa upp sig under två dagars rookie camp. En dag återstår sen kommer den första bekanta sig delen vara över för denna kull. Drygt 40 spelare är det som har varit involverade, draftade, signerade odraftade och try-out spelare. Alla med ett mål i siktet, ge allt för att få en chans att ta en plats i en NFL-trupp.
 
 
 
 
 
 
Man ska passa sig för att dra några större växlar av vad som sker under en försäsong, framförallt när de gäller dessa inledande delar, men det är ändå roligt att se vem som visar framfötterna och vem som blir framlyft av ledarna runt laget. Det är ju ändå så att man inte berömmer i onödan, utan det är för att belöna någon som presterar bra. 
 
 
John Harbaugh har, som väntat, hylla gruppen för arbetsviljan och talangen och sa att de lär sig fort vilket tyder på god football-IQ.  Harbs fortsatte med att prata om det jobbiga med att skära ned truppen till 90-man då man vill ge alla en chans att visa upp sig ordentligt, att alla spelare har potential att ta en trupp eller practice squad plats om man bara ger dem chansen. 
 
 
 
 
En spelare som fått höra både det ena och det andra sedan han draftades är Ravens förstarundsval Breshad Perriman. Vissa hyllar honom som ett stort löfte med fantastisk spetskompetens, som dessutom kommit till en perfekt situation där 181 targets försvunnit från 2014. Men sen finns det många som ifrågasätter honom både som spelare och för hur han ser ut.  Han har tagits för tidigt, han har sneda tänder, han droppar bollar, han kan inte springa routes, han har ett hårfäste som en 90-åring och ser ut som en 45-åring. Ja, det är vad den dryga veckan innehållit i kommentarsvägar för Breshad. Huvudrollen själv verkar vara en lugn och sansad person som fokuserar på rätt saker. Perriman är den som ska lyckas slå hål på trenden av mindre lyckade receivers som Ravens draftade. Under 20 år är det egentligen bara Torrey Smith som lyckats etablera sig i laget och ligan. 
 
 
 
"I'm very anxious just to be here, focus on football and leave everything else behind," Perriman  
 
 
 
 
Enligt rapporterna har Perriman visat sin klass under de två träningsdagarna och framförallt snabbheten har imponerat på åskådarna, dessutom har han visat upp bra händer vilket känns skönt. Jag tycker han verkar vara en person som har fötterna på jorden och är målmedveten, om han bara får tid på sig så kan han bli en riktig topp-receiver i NFL. 
 
 
 
 
 
 
En annan receiver som sett bra ut och fått lite buzz kring sig är den odraftade rookien från Sacramento State DeAndre Carter. Den korte receivern, 172 cm, har visat upp ett fint spel och gjort spel både i sloten och som punt returner. Det är den vägen in i truppen man bedömer att Carter ska kunna ta, som en returspelare. Receiver-gruppen är välfylld och ska han ha några som helst chanser at pilla sig in bland dem så måste han vara den som är tänkt att returnera när säsongen drar igång, annars har man inte plats för honom. 
 
 
 
Det är framförallt de offensiva skillsspelarna som kan visa upp sig när det är träningar utan någon större kroppskontakt och den enda egentliga saken att rapportera kring de defensiva spelarna är att odraftade cornerbacken från Oklahoma, Julian Wilson, föll illa och bröt benet och blir borta resten av säsongen. The Corner-curse verkar fortsätta även detta år. Tråkigt för Julian och en besvikelse för Ravens då man hade ganska stora förhoppningar på att Wilson skulle kunna vara med och slåss om en plats i practice squad och kanske också den slutgiltiga truppen. 
 
 
I skrivande stund har alla rookies utom en signerat sitt kontrakt, men borde bara vara en tidsfråga innan även Breshad Perriman skriver på sitt kontrakt. 
 
 
 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0