Seger mot Browns

Det blev ju en seger mot Browns i en match som inte går till historien som någon välspelad historia och Ravens landar på fina 10-6 efter grundserien. Dessutom så lyckades KC Chiefs lite oväntat spöa Chargers och det ger Ravens en plats i slutspelet. Det är sjätte gången på sju år med under Harbaugh/Flacco eran, imponerande! Kul att AFC North som varit lite borträknat inför året fick med tre lag i slutspel. 
 
 
 
 
Matchen mot Browns var en plågsam tillställning under långa stunder och det var faktiskt så illa att ett ordentligt b-betonat Cleveland ledde med 10-3 när matchen var inne i fjärde kvarten. Men en stark avslutning och 17-0 under sista tio minuterna så blev det en vinst med 20-10.
 
Personligen så tror jag att spelarna var övertygade om att Chargers skulle ta en seger och att det gjorde att det såg lojt och lite uppgvet ut. Men när rapporterna kom om en Chiefs ledning med 12 poäng så vred Flacco och de andra upp tempot och två fina TD drivar avgjorde detta. Flacco kastade för 312 yards, vilket gör att han avslutar säsongen med karriärsbästa 3986 yards. 14 försmädliga yards från den eftertraktade 4000-yards gränsen. Justin Forsett hade en bra avslutning och stannade på 119 yards, vilket var efterlängtat efter några sämre veckor. Forsett avslutar säsongen på 1266 yards, det ger honom en 5:e plats totalt i hela ligan, vem kunde gissat det i sommras. Torrey lyckades plocka en touchdown och det gör att han nu har 30 i Ravenströjan, vilket är mest av alla Ravens WR i historien.
 
 
 
 
Det ska sägas, att defensiven var bra i hela denna match. Browns hade jätteproblem att flytta bollen under större delen av denna match och den ende som kunde hota ordentligt var Baltimore-sonen Terrence West. Ni som minns kommer säkert ihåg att jag var väldigt sugen på att se West i Ravens tröjan inför draften i våras och han visade upp sig från sin bästa sida med 94 yards och en touchdown. Förrutom West var Browns väldigt tama. 
 
För Ravens del så var det bara vinsten som var viktig, nu är det bara glömma allt vi vet och med skräckblandad förtjusning se fram emot lördagsnatten då vi återigen ska till Pittsburgh för ett möte med den stora rivalen Steelers. Uj uj uj.
 
 
 
Tre Plus
 
1. Lardarius Webb - Visst man mötte inte något mosterlag, men Webb ser bättre och bättre ut. Defensive koordinatorn gick efter matchen mot Texans ut och sa att Webb blir bättre och bättre dag för dag och att folk inte förståt hur ryggskadan han ådrog sig under försäsongen begränsat honom. Hålle rmed Pees i att Webb börjar kännas som förr och det kan vara en extremt viktig pusselbit inför lördagen. Tycker också han kompanjon på CB Rashaan Melvin förtjänar lite beröm. 
 
2. 4th Q - Ja, hur illa det än såg ut offensivt under de tre första kvartarna så kan man inte låta bli att imponeras av avslutningen. Flacco, Torrey och Forsett satte fart på sina kroppar och såg till att det blev seger. Speciellt 2 plays driven vid ställning 6-10 var imponerande, först en 53 yardare till Torrey och sedan en TD-pass till den samme. 
 
3. Pass rushen - Finns det något lag som har en bättre grupp pass rushers? I denna match hade Pernell McPhee lekstuga men även DeAngelo Tyson var bra. Man är inte beroene av att Dumervil eller Suggs gör stormatcher. Det negativa med McPhees fina säsong är att vi inte kommer ha råd att förlänga med honom.
 
 
 
Tre minus
 
1. Trög offensiv - Det får inte se så krystat ut som det gjorde inledningsvis. Senaste 4 matcherna har Ravens 2 first downs under den första kvarten, mot Steelers måste de klicka direkt.
 
2. Skador - Hela 18 spelare på IR och nu klev Timmy Jernigan ut mot Browns. Han ska röntgas men det är såklart tveksamt om han kommer kunna spela redan på lördag. Känns lite tråkigt att laget är så skadedrabbat inför en så stor match. 
 
3. Bernard Pierce - Att jag inte är ett fan av Bernard är väl inte någon hemlighet, men så kass som han var i denna match vet jag inte om jag sett tidigare. 6 försök fick han, 8 yards tog han. Då fick han tre tillfällen att trucka sig in i endzone. Tanken är att han ska vara bulldozern, men han är inte stark nog till detta. Runningbacks positionen är välldigt tunn i dagsläget. 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0