State of the Ravens

I går var då den presskonferens som varjer år avslutar Ravens säsong, State of the Ravens. Det är då ägaren Steve Bisciotti, presidenten Dick Cass, general managern Ozzie Newsome och head coachen John Harbaugh samlas på ett podium och svarar på frågor om säsongen som gått och den som kommer. 
 
 
 
 
Då Bisciotti inte är medverkande vi allt för många presskonferenser så är dessa tillfällen ofta riktade mot honom och så även igår. Många frågor handlade om hur han sett på den turbulenta säsongen som gått, främst med allt som rört Ray Rice, och Steve medgav att det var han värsta år som ägare. Men han la till att lagets framgångar på planen hjälpt till och att det till sist, när han fick en vecka nere i Florida med Ozzie och Harbaugh för att planera 2015, gick att ta honom från "suicide watch". Det sista sades såklart med glimten i ögat men det märktes på de 4 herrarna att man vill vända blad då året som gått varit ett väldigt tufft sådat. Steve skämtade även om att han under hösten velat sälja laget, men avlsutade med att han haft 14 fantastiska år och 1 crappy year och ser fram emot fler bra år. 
 
Ozzie fick frågan om hur länge han planerade att fortsätta som GM för Ravens. Hans svar var lugnande för oss Ravens fan då han inte har några planer på att lägga av då han fortfarande är överlycklig när han kliver in på kontoret. 
 
Man var eniga om att man inte räckte till, men att säsongen ändå får ses som lyckad. Att komma topp 8 med allt som varit vid sidan av planen  och den gigantiska mängd skador som laget dragits med, är inte något annat än en bra bedrift. Bisciotti valde att ge coach Harbaugh all cred till detta, och jag tror de flesta är benägna att hålla med om detta. Harbs styrka är att se till att laget alltid är reod, oavsett vad som händer eller vilka som är med. 
 
De spelare som främst nämndes var Ngata, Forsett, Torrey Smith och McPhee. 
 
Ngata placerades bland de ikoniska spelarna av Bisciotti och samtliga ville se honom tillbaks nästa år. Men inga detaljer avslöjdes. När det gäller Forsett så var det lite förvånande hur högt man värderade vikten av att ha honom tillbaks, men Ozzie löft fram att han trots sin ålder (29) inte har speciellt mycket slitage på kroppen och man ser honom som en spelare som kan bidra under många år. 
 
De två sista fick jag känslan av att man inte hade så stora förhoppningar om att kunna signa på nytt. Man pratade om att bägge har spelat till sig förmånen att få bra betalt och att Ravens har ett tak för vad man kan lägga. McPhee är garanterat borta, medan Torrey förmodligen måste välj att avstå från några miljoner om han ska bli kvar. Man löft fram Mike Wallace kontrakt med Dolphins från 2013 som ett exempel på lag som överbetalar och gör att det är svårt att sia om sina halvstjärnor. Lite la man fram det som att Torrey kan välja pengarna eller framgången.
 
 
Avslutade punkt som är värd att lyfta fram såhär i FA och draft tider är att man inte är intresserade av spelare med ett förflutet som innehåller domestic abuse. Ozzie sa att det är något man haft som en röd flagga under många år men att det är extra tydligt nu efter allt som har hänt. 
 
 
Det var nog det viktigaste som hände igår. Kan väl säga att jag verkligen gillar hur harmoniska dessa herrar är med varandra, känns som en väldigt väloljad maskin. 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0