Gameday - Ravens at Browns

Dags för match, Cleveland Browns på bortaplan väntar i en Monday Night Football.

 

Välkomna till framtiden kanske vi ska säga. Vill ni ha en försmak av hur Ravens kan komma se ut den dagen Joe Flacco är borta, eller om ni vill minnas hur det var innan långskånken från New Jersey draftades, så har ni chansen under de sista matcherna av denna säsong. Med trasig ACL och MCL så blir det inte något mer spel för Joe och offensiven är så extremt skadedrabbad att det inte ens är roligt. Detta blir första gången någonsin som John Harbaugh är huvudtränare i en NFL match och inte har Joe Flacco som startande quarterback, det är rätt fantastiskt med tanke på att detta är duons åttonde säsong i NFL. Joe har fått en hel del kritik under säsongen och även om han har gjort en del hårresade misstag så tycker jag att han har gått om ursäkter i avsaknaden av vettiga receivers samt även brist i protection till och från. Jag tror att vi kommer känna en saknad efter Joe Flacco under dessa veckor, än värre hade det varit om Ravens haft slutspelsplatser att spela för. Vi hoppas att han blir helt återställd, hinner tillbaks till nästa säsong och får lite bättre förutsättningar att visa sin klass under 2016. 

 

 

 

 

 

Även Justin Forsett gick ju sönder mot Rams och hans brutna arm håller honom borta från spel säsongen ut och en svag offensiv blir än mer underbemannad och tandlös. Det finns en del fina namn på Ravens IR och framförallt är det spelare som varit tänkta att ha stora roller i laget, och offensiven skulle helt klart kunnat se lite annorlunda ut om dessa var tillgängliga.

 

Joe Flacco (QB)

Justin Forsett (RB)

Lorenzo Taliaferro (RB)

Dennis Pitta (TE) 

Steve Smith Sr (WR)

Breshard Perriman (WR)

Michael Campanaro (WR)

 

 

Den som får äran att kliva in i Joes ställe är Matt Schaub och om honom vet vi tillräckligt mycket för att veta att alla chanser om att avsluta snyggt är borta, eventuella vinster kommer ha med svagt motstånd att göra. Han är mer misstagsbenägen än vad Flacco är och då blir det svårt att få till något vettigt med tanke på vad han har kring sig. Både Eugene Monroe och Kelechi Osemele förväntas missa matchen, vilket gör att tre starters saknas på den offensiva linjen då Jeremy Zuttah  redan är borta för resten av säsongen.  Så vi får se en Matt Schaub utan skydd, utan några stjärnor kring sig och det är något som blir..ehm.. Intressant att se. Det ska sägas att man plockade upp Jimmy Claussen på waiver och det är inte otroligt att han kommer starta någon match innan säsongen är över, han är ju bekant med Trestmans system sedan deras tid ihop i Chicago.

 

Utan Forsett kommer Buck Allen få mycket ansvar, men även Terrance West bör få chansen. West trejdades tidigare under hösten från Browns till Titans innan han sedemera släpptes och snappades upp av Ravens. Så räkna med att West vill visa upp sig för klubben som ratade honom. Om inte den tändvätskan räcker så pratade Browns HC Mike Pettine tidigare i veckan om att West var en omogen spelare som inte förstått vad det innebär att vara ett proffs, jag håller med Pettine i detta men tror ändå att det leder till att Terrance West vill täppa till truten på hela Cleveland.

 

 

 

Browns har ju inte heller gjort någon glad denna säsong, ligger faktiskt efter Ravens i tabellen, men det är ju något som man är mer van vid. Men de lilas kräftgång gör att det är första gången sedan 2008 som Baltimore är underdogs inför ett möte med de bruna laget. Det är förhoppningsvis inte något som vi behöver vänja oss med, en gång räcker gått och väl. Vinner Browns är det dessutom första gången sedan 2001 som Browns sveper Ravens under en säsong. Cleveland har också en del skadade spelare och tvingas klara sig utan Joe Haden (CB), Randy Starks (DE) och Andrew Hawkins (WR). Haden är de tyngsta namnet av dessa men han har varit Jimmy Smith-kass hittills under året.

 

 

 

 

Vinner Ravens denna match så klättrar man en bit upp i tabellen medan man sjunker ned i botten tre med en förlust. Varje seger gör skillnad i botten och med många lag inblandade så kan det svänga fort. Här är en intressant moralisk och etisk aspekt, hur många ser en vinst som en vinst? Kommer vi ha Ravens supportrar som hoppas på förlust mot ärkerivalen? Klart är att detta är den match som de två lagen har störst chans att vinna av återstående schema, för sen blir det tuffare för bägge lagen. Detta botten av ligan i skrivande stund så ni har lite koll på läget.

 

Detroit Lions 4-7        

 

Jacksonville Jaguars 4-7

 

Miami Dolphins 4-7        

 

New Orleans Saints 4-7        

 

Philadelphia Eagles 4-7       

 

St. Louis Rams 4-7        

 

Baltimore Ravens 3-7        

 

Dallas Cowboys 3-8        

 

San Diego Chargers 3- 8        

 

San Francisco 49ers 3-8        

 

Cleveland Browns 2-8        

 

Tennessee Titans 2-9        

 

 

Detta kan bli en så usel match så att den blir underhållande, en match mellan två lag som kanske har viljan men saknar kapaciteten till att göra bra saker. En match som jag är helt övertygad om att schemaläggarna ångrar att dom lade såhär sent på året. Den som ställer klockan och går upp för denna kan kalla sig en sann NFL-entusiast, en sann supporter och en sann tok. Jag har redan ställt klockan och laddat kaffebryggaren.  

 

Håll koll på:

 

Terrence West, RB: Skulle inte förvåna om han springer en 150 yards på ren vilja idag.

 

Matt Schaub, QB: Alltså, håll koll på honom, detta är ett sätt att öka tacksamheten mot Joe Flacco. 

 

 

Tips: Tror att Browns vinner, 16-12

 

Matchen börjar klockan 02:30 och sänds på Gamepass och Viasat sport.

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0