Compensatory picks

Har varit lite stiltje här i bloggen senaste tiden, mycket annat som kommit i vägen och lite Ravensrelaterat i NFL, som vanligt när det är free agency. De nyheter som varit har kommit upp på facebook-sidan och på twitter, så kolla in där om ni inte redan gör det.
 
Men nu har kompensationsvalen för 2015 års draft kommit och då är Baltimore Ravens nästan alltid relevanta. För de som inte har koll på det så är det draft val som delas ut till lagen som tappat fler spelare än man signerat från andra lag under föregående års free agency. Vilken valör valet har påverkas av storleken på kontraktet som spelaren signat. Förra året tappade Ravens Arthur Jones till Colts, Michael Oher till Titans, Corey Graham till Bills och James Ihedigbo till Lions medan man endast signerade en spelare som blivit free agent, Darian Stewart från Rams. Detta renderade i tre friska draftval, ett i runda fyra och två i runda fem. 
 
Sedan införandet av kompensationsvalen 1994 så har Ravens gjort det till en paradgren och samlat ihop allra flest med sina 44 stycken. Då ska man ha i åtanke att laget bara varit med sedan säsongen 96. Det lag som har fått minst kompensationsval under de 20 år som gått är divisionsrivalen Cleveland Browns som endast fått 6 stycken.
 
När det gäller dessa kompensationsval så går åsikterna isär. Vissa tycker att det är dumt att lagen som inte har råd/väljer att låta bli att behålla sina spelare ska kompenseras med draftval och att det bara bidrar till att de bra lagen blir bättre. Andra tycker att det är självklart att organisationerna som utvecklar spelarna ska få ersättning när de lag som inte är lika framgångsrika i den grenen väljer att betala mer än "hemmalaget" är villiga eller har möjlighet att göra. 
 
Personligen tycker jag att kompensationsvalen är lika självklara som utbildningsbidraget klubbarna inom den europeiska fotbollen får när en spelare de fostrat går vidare till mer lukrativa och större utmaningar eller att Svenska hockeylag ska få ersättning när talangerna väljer att sticka över till NHL. Om du är duktig på att utveckla spelare så ska du belönas för det. Det ger ett incitament till att fortsätta satsa på det. 
 
Ett misstag som många gör är att man ser det som något som ska jämna ut ligan, personligen ser jag det som en funktion för att göra ligan rättvis. Lönetaket och draftordning är till för att jämna ut ligan. Är du duktig på att scouta, coacha och få ut max ur dina spelare så bör man inte stå där tomhänt när spelaren signerar ett monsterkontrakt med ett annat lag utan få belöningen av fler val och därmed fler spelare att utveckla. Du tjänar på att utveckla dina egna spelare, vara bra i drafterna och jobba långsiktigt med din trupp. 
 
 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0