Seger mot Panthers

Ravens kör över Carolina Panthers och vinner med 38-10 i en match som kändes avgjord redan i paus. Panthers var faktiskt inte ens nära att störa och det var klasskillnad mellan de två lagen. Panthers följde upp dne dåliga insattsen mot Steelers förra veckan med en ännu sämre nu och är bland de sämre lag jag sett hittills i år och man har stora problem i bägge ändar av bollen. Ravens tackar och tar emot och kliver upp på fina 3-1, det är femte gången under John Harbaughs sju år i klubben. Vid samtliga tillfällen har man tagit sig till slutspel när man börjar med 3-1, så det bådar gott. 
 
Detta skulle ju bli Steve Smith Srs revengegame där han skulle få visa att han minsann har en massa att ge på denna nivå. Visst blev det så. Bara i första halvlek så hade Smith Sr 122 yards och två touchdown. Ni som såg matchen vet såklart att det var två fantastiska TDs. Den första var en 61 yards där Flaccos pass styrs av Owen Daniels och går vidare till Smith som har öppen gata till endzone. Vid den andra så fumblar Flacco men hinner ta upp den och finner Smith i endzone. Två spel som såklart hade kunnat gå åt helvete, men vi tackar och tar emot. I den andra halvleken är Steve lugnare och stannar på 139 yards och 2 TD, vilket är strålande. Detta är en match som Steve Smith aldrig kommer glömma. 
 
 
 
 
Det var ju snack om att Bernard Pierce skulle få komma in i running back mixen igen. Men man valde, helt rätt, att köra på heta duon Justin Forsett och Lorenzo Taliaferro. Bägge hade en touchdown och kombinerade för 124 yards, 66 för Forsett och 58 för Taliaferro. Är verkligen sjukt imponerad av dessa två som har gjort springspelet till en styrka. Frågan är hur man gör framöver, BP komme rinte vara nöjd med att inte få spela men helt ärligt så tycker jag inte han ska spela när de två andra presterar så bra som man gör nu. 
 
 
Torrey Smith fick äntligen göra en insats som syns i protokollet. 53 yards och en touchdown blev det för Torrey. Men han drog även på sig 2 pass interference som om inte motståndaren dragit i honom hade varit monsterspel för touchdowns. Smith pratade i veckan om att det bara var en tidsfråga innan det skulle lossna, och detta var en start.
 
På receiver sidan var det skönt att se att man gav Marlon Brown mer förtroende och Jacoby Jones mindre och hur det belönades. Brown hade tre catches för 31 yards varav två gav en ny first down. Mest talande var när Jacoby droppar en boll för att i spelet efter se Brown fånga en för fyra nya försök. Det är skillnaden mellan de två, Marlon Brown är stabil och har bra händer, det har inte Jacoby Jones. 
 
En som hade en riktigt bra match även statistiskt var Joe Flacco. Joe Cool brukar se till att laget vinner men han gör det utan att själv ha supersiffror. Idag var det både och. 327 yards och 3 passade touchdowns får ses som riktigt bra. Det är kul att se Joe när han har det flyttet i spelet som had hade i dag. 
 
På förhand så var det lite oroligt kring hur den orutinerade James Hurst skulle kunna klara av att täcka upp för Eugene Monroe på Left tackle. Så här i efterhand så kan vi väl säga att James klarade uppgiften med beröm godkänt. Visst märktes det att man rätt ofta körde spel med ett snabbt kasst, men Flacco fick också tid på sig när det behövdes och Hurst bidrog till det. Framtiden ser ljus ut på tackle sidan om man ser hur unge Rick Wagner och nu James Hurst klarat sig, det är skönt att se att man har både topp och bredd. Att man kan byta ut pjäser och det ändå fungerar är ett gott tecken för att man har ett system som fungerar. 
 
 
På defensiven så var det överlag bra, men man kan inte påstå att Panthers testade Ravesn försvar speciellt mycket. Under inledningen så tappade man pass vid två långa 3rd downs, syndare vid bägge tillfällena var Matt Elam som inte verkar få fason på sitt coverspel. Det är helt klart oroväckande och det syns att han blir vilsen där ute. Elam skulle behöva en kompanjon som kan styra honom i coverspelet och Darian Stewart är inte den spelaren som ska göra det. Safety positionen ser ganska virrig ut och det märks att det är där motståndarna sätter in sina stötar. Kan bli ett stort problem mot Colts nästa vecka. 
 
Tre Plus:
 
1. Steve Smith Sr: Ja vad ska man säga. Att han presterar det han gör i denna matchen säger egentligen allt om vad han är byggd av för virke. En verklig klasspelare som är bäst när det behövs som mest. Vad Steve tyckte om motståndet? 
 
'I'm 35 years old and I ran by those guys were like they were schoolyard kids'
 
2. Run Defense: Det börjar med Ngata och Williams och fortsätter med Mosley och Smith. De fyra var som ett cementblock när Panthers försökte springa med bollen.Ngata och WIlliams är verkligen top of the line mot springspelet och nu börjar  C.J Mosley verkligen växa in i detta. Han hade riktigt bra koll på grejerna mot Panthers och tar kliv för varje vecka. Samma sak gäller kollegan Daryl Smith som såg rappare ut i denna match och kom upp i gapsen på ett mycket bättre sätt . Nu ställdes man inte mot ett anfall som skrämer, men det var ändå en solid insatts och man stängde till. 
 
3. Justin Forsett: Han bara fortsätter att övertyga. Vem kunde förutspå detta när säsongen drog igång? Personigen var jag tveksam till om han ens skulle ta plats i 53-manna truppen. Men han har verkligen vuxit fram som en absolut nyckelspelare och är tungan på vågen i match efter match. 28-åringen hade 66 yards på marken och ytterliggare 31 i luften och har nu dragit ihop över 300 yards på 4 matcher. 
 
 
 
Tre Minus:
 
1.Safetyspelet: Darian Stewart var helt väck när Kelvin Benjamin plockade ned sin touchdown och Matt Elam är oduglig i passförsvaret. Osäkerheten blir större vecka för vecka och mot bättre motstånd kan man inte bjuda på så mycket som man gör nu.
 
2. Jacoby Jones: Återigen, han känns inte helt hundra. Samma som för safeties så börjar han se tveksam ut i allt han gör. Det är bara en tidsfråga innan han gör ett misstag som kostar då han ofta ser ut att stå och tänka på annat. Hoppas han kan hitta tillbaks till det fina returspelet som man vet att han kan och att han hålls borta från WR positionen i den mån det går. 
 
3.Interceptions? Ja, det är svårt att hitta så mycket negativt men en sak som saknas är interceptions. Ravens har en på fyra matcher och det var Haloti Ngata som stod för den. Saknas en Ball Hawk som kan suga ned lite bollar.
 
 
 
Nästa vecka väntar en väldigt tuff bortamatch mot ett Indianapolis Colts med Andrew Luck i kalas form, då kommer försvaret få bekänna färg på allvar. Men nu suger vi på denna seger ett tag. 
 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0