Förlust mot Bengals

Det blev ju dessvärre en bekant tillställning. Tredje matchen i rad mot Cincinnati som Bengalerna avgör med en sista drive som lämnar för lite tid kvar för att de lila ska orka eller hinna tillbaks. Nu är förlustsviten mot Bengals uppe i fyra raka och det är tydligt att det är ett lag som vi har svårt för, trotts att Marwin Lewis är NFLs sämsta coach i mitt tycke. Bengals har en trupp full med klass vilket märktes bland annat då man roterade hela defensiva linjen utan att kvaliteten sjönk. Rätt lag vann matchen, även om vi var nära, och det känns inte bra. 

 

 
 

Nu är det tre raka matcher då försvaret inte kunnat stoppa motståndet under deras sista drive och släppt till en matchavgörande touchdown, det är ett stort problem och börjar nog sätta sig i huvuden. Frågan är om Dean Pees måste börja göra något annat, eller kanske låta någon annan ta över?

 

 

Tycker det finns lite positivt att ta med sig från denna match ändå, till exempel så visade Maxx Williams glimtar av att vara en spelare som kommer kunna göra skillnad. Hade han fångat Flaccos långa 4th down passning i slutminuten hade han kanske varit den där hjälten som vi eftersökte.

 

Nu är läget skarpt inför mötet med Steelers på torsdag, förlust där så är säsongen helt och hållet över, för 0-4 är inget detta lag hämtar in. Let´s face it, även 1-3 känns som en start som blir svår att göra något vettigt av men tanke på hur motståndet ser ut fram över. Vi fick ju lite hjälp så Steelers kommer komma till spel utan sin QB Ben Roethlisberger, men vi har förlorat mot Steelers-back ups förr och jag tar inget förgivet då ersättaren Vick är erfaren och har fått nycklarna till en Lamborghini i form av Antonio Brown och LeVeon Bell.  Men chanserna ökar utan Ben och 1-3 efter seger mot rivalerna och Browns på tur skulle kunna ge laget lite tändvätska och vara början på något bättre.

 

Personligen så slits jag mellan hopp och förtvivlan. Jag tror fortfarande att detta lag kan utmana, kan se till att få marginalerna på sin sida. Jag vill se laget vara med och utmana om division och slutspelsplatser men samtidigt har vi fått se för många brister för att det ska kännas realistiskt. Frågan är om man kan lösa dessa brister eller om det är för svaga komponenter i gruppen. På torsdag är det kritiskt läge och det är på den plats där vi absolut inte får något gratis. Alltså läge att starta en fantastisk uppryckning?. 

 

 

 

 

 

 

Tre plus

 

1.Steve Smith Sr: Alltså, jag är så mäkta imponerad över denne man. Han lyfte upp laget på sina axlar och bar dem så långt han bara kunde, men ensam kan inte göra allt själv och det är tråkigt att Steve verkar få avsluta med en loosing season. Han är värd mer. Gjorde allt och förnedrade Bengals corners vid flertalet tillfällen. Hur länge orkar han?

 

2.John Harbaugh: Han var modig, skarp och fick fart på sitt lag. Harbs visade sin klass i denna match och nu hoppas jag han kan se till att vända det negativa till en positiv våg. Hade flertalet 4th downs då han valde att gå för det, hade en fake punt som lyckades och när coachen visade att han hade förtroende för laget så vaknade dom.

 

3.Brandon Williams: Han håller på att utvecklas till en storstjärna med betoning på stor. Släng ut honom ensam på planen och han ser ändå till att motståndarna inte kan springa med bollen. Har varit försvarets bästa spelare under inledningen och det känns tryggt att han denna bjässe i mitten av den defensiva linjen.

 

 

Tre minus

 

 

1.Secondaryt: Är vi här igen? Verkligen? Frågan är om det är manskapet det är fel på eller om det är vad Dean Pees ber dem göra? Jag vet inte. Vet bara att det inte ser bra ut och att en QB som har någonting till arm kan utnyttja denna svaga lagdel. Jimmy Smith såg ut som en nybörjare mot fenomenale A.J Green och Kendrick Lewis och Will Hill hade även de problem. När Lardarius Webb är secondaryts bäste spelare så är det illa. 

 

2.Justin Forsett: Visst, det är kanske inte bara Forsetts fel att han inte lyckas med något, men det går inte att komma ifrån att han inte tar en yard om han inte har en 3 meters lucka. Mot Bengals hade han 1,3 yards per försök och kom upp i svaga 13 yards på 10 carries. Det håller inte och det börjar bli dags att fördela om snapsen, speciellt om man vill ge Buck Allen och Taliaferro en god chans att utvecklas.

 

3.Kamar Aiken: Detta försök borde ta slut nu. Aiken håller inte. Han har varit starter i samtliga tre matcher i inledningen och han har inte gjort ett smack för att förtjäna mer speltid. Mot Bengals hade han 63 snaps och fick bollen kastad mot sig vid ett tillfälle, det handlar enbart om att han inte kan skapa yta nog för att Flacco ska tyck att det är värt att kasta ditåt. Joe sa efter matchen att det är hans ansvar att fördela bollen till de andra, men det är inte värt att försöka väcka någon som inte har mer att ge. Aiken kan spela som trea eller fyra och då får möta sämre försvarare, men att vara en spelare att luta sig mot, det går inte. 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0