2-round mock draft.

Att göra mock drafts är egentligen ett väldigt slöseri med tid då man inte har en aning om hur lagen bedömer spelar eller hur man ser på sina nuvarande trupper. Men, det är fortfarande väldigt roligt och i efterhand är det kul att se om man tänkt rätt. Har gjort en två-runds för samtliga lag och jag kan säga att det är väldigt svårt att sia om hur det går. 
 
 
 
 
1. Buccaneers - Jameis Winston, QB. Florida State. 
Det populära valet här är Jameis och jag tror det blir den väg Bucs väljer att gå.
 
2. Titans - Marcus Mariota, QB. Oregon.
Om ingen trejdar upp för Mariota så tror jag inte att Titans kan motstå att plocka honom här.
 
3. Jaguars - Dante Fowler Jr DE/OLB. Florida.
Finns lite olika vägar att gå för Jaguars med detta val. Största behovet är offensiva linjen, men det är för tidigt för det vid #3. jag tror man går utifrån vad som ger laget mest och det är Dante Fowler Jr som är en komplett edge rusher.
 
4. Raiders - Leonard Williams,DE. USC.
En spelare som kan vara byggstenen för den defensiva linjen i Raiders nybygge. Man kan hitta bra receivers senare i draften och finns Williams kvar så tror jag det är ett givet val.
 
5. Redskins - Alvin Dupree, DE. Kentucky.
Kanske inte den position där ´Skins främst behöver förstärka på, men "Bud" Dupree ger försvaret en spelare att bygga kring för framtiden. Har så många hål i truppen att en trejd nedåt kan vara aktuell för att få fler val och välja ILB och OT med. Vill någon ha Mariota så är detta en bra plats.
 
6. Jets - Vic Beasley, OLB. Clemson.
Tror Jets väljer Beasley framför någon  av de uppsnackade receiversen och running backsen. Valet av  Beasley här ger en passrusher av hög klass.
 
7. Bears - Amari Cooper, WR. Alabama.
Brandon Marshall är borta och draftens bästa receiver finns tillgänglig, inget enkelt val för Bears då man skulle behöva bättre på secondaryt, men Cooper är en säkrare spelare som kommer ge kvalitet från dag ett.
 
8. Falcons - Shane Ray, DE/OLB. Missouri.
Ray är den som får äran att bli pelaren som Falcons bygger sin passrush kring. Ett jättebehov som täcks upp.
 
9. Giants - Brandon Scherff, OL. Iowa.
Visserligen finns möjligheten att få en dödlig duo om man väljer Kevin White här, men jag tror man värdesätter Eli Mannings hälsa före. En stabil linje kommer göra mer för laget på sikt och att få in elake Scherff på guard hjälper till med det.
 
10. Rams - Kevin White, WR. West Virginia.
Kanske inte den position där man främst behöver stärka, men White kan man inte släppa förbi sig. En sp
 
11. Vikings - Trae Waynes, CB. Michigan State.
Tror man väljer att stärka CB positionen med sitt första val. Möter man Rodgers, Staffors och Cutler ( nåja) två gånger per år så måste man vara bra i secondaryt.
 
12. Browns - Danny Shelton, DT. Washington.
Brownies har en jätteläge att på allvar ge sig in i divisionskampen  med två förstarundsval. Shelton är grym i spring-försvaret och ger behövlig styrka på den defensiva linjen i en run-heavy division.
 
13. Saints - Randy Gregory, DE/OLB. Nebraska.
Saints bygger om laget och det är lite ovist att sia om vad man gör men sina två förstarundsval. Tror kontroversielle Gregory är ett lockande val och draftens kanske talangfullaste edge rusher  stärker Saints front sjua.
 
14. Dolphins - Todd Gurley, RB. Georgia.
Gurley är av många ansedd som det största RB talangen på många år. Kan förmodligen gå in och vara en stjärna från dag ett och Dolphins behöver ett bra springspel för att hota de andra lagen i AFC East.
 
15. 49ers - Arik Armstead, DE. Oregon.
Ett försvar som fått se en del viktiga spelare lämna är i behov av en flexibel linjeman.. Kan växa in i NFL kostymen i lugn och ro då inte många förväntar sig mer än en bottensäsong i SF.
 
16. Texans - DeVante Parker, WR. Louisville.
När Andre Johnson försvinner så behöver man fylla på med en kvalitetsreceiver, det får man i Parker.
 
17. Chargers - La´el Collins, OL. LSU.
En offensiv linjeman som troligen gör sig bäst som guard men som varit väldigt bra som tackle på college. Oavsett om det är Rivers eller inte så behöver Chargers QB bättre skydd.
 
18. Chiefs - Andrus Peat, OT. Stanford.
Peat  ger storlek och styrka och kan kliva in och utmana om LT från dag ett. Receiver är kanske ett större need för Chiefs, men det kommer finnas gott om kvalitet senare i draften. Att se till att göra vardagen enklare för Jamaal Charles och Alex Smith blir prioritet.
 
19. Browns - Breshad Perriman, WR. UCF.
Browns brukar alltid plocka en spelare som jag verkligen gillar. Förra året hög man Terrance West precis framför Ravens-näbben och i år tror jag man plockar Perriman och täcker upp för Josh Gordon-hålet.
 
20. Eagles - Landon Collins, SS. Alabama.
Draftens bästa safety hamnar i Philadelphia. Chip har re modellerat secondaryt och att få in snabbfotade Landon Collins är något man inte avstår.
 
21. Bengals - Malcom Brown, DT. Texas.
Bengals har ett ganska komplett lag utan några större brister. Tror man tar chansen att föryngra på defensiva linjen och stärker upp med en väldigt talangful D-tackle.
 
22. Steelers - Marcus Peters, CB. Washington.
Peters känns som en Steeler. Kaxig och lite bångstyrig, precis en sådan spelare som kommer vara en nagel i ögat på Ravens.
 
23. Lions - Eddie Goldman, DT. Florida State.
Elake Suh är borta och likaså Fairley och även om man täckt upp med Ngata så vill man se till att fylla på defensiva linjen än mer då Ngata dels är till åren och endast har kontrakt över 2015. Goldman är mångsidig som framförallt har sin styrka i springspelet, är en nyttig spelare att få in.
 
24. Cardinals - Melvin Gordon, RB. Wisconsin.
Offensiven imploderade när Carson Palmer gick sönder i fjol. Tror man vill ha in en running back som man kan bygga anfallet kring och den potentialen har Gordon.
 
25. Panthers - Ereck Flowers, OT. Miami.
 Den offensiva linjen var en riktig svaghet under 2014 och man får in en bra spelare i store och fysiske Flowers.
 
26. Ravens -  Kevin Johnson, CB. Wake Forest.
Secondaryt var trash förra året, mycket på grund av skador. Är Johnson kvar här så plockar man in honom och har säkrat upp positionen för 4-5 år framöver då Jimmy Smith är signad till och med 2019.
 
27. Cowboys - Byron Jones, CB. Connecticut.
Ett fysfenomen som kan komma att bli en riktigt sevärd spelare i NFL. Har alla verktyg för att vara dominant. Med Hardys avstängning kanske ´Boys hellre tar någon passrusher, men tror man är långsiktigare i sitt tänk.
 
28. Broncos - Cameron Erwing, C. Florida State
Manning blir bräckligare för varje år som går och man behöver skydda gubben. Erwing har en hel del bra egenskaper och är väldigt utvecklingsbar och flexibel.
 
29. Colts - D.J Humphries, OT. Florida.
När man har fyllt på med Gore och Johnson så ser man till att stärka linjen med en tackle som mycket väl kan bli deras framtida left tackle.
 
30. Packers - Erick Kendricks, ILB. UCLA.
GB kan mycket väl gå på en CB här, men jag tror man tar det säkra före det osäkra och väljer att stärka på ILB när toppnamnet ännu finns där.
 
31. Saints - Philip Dorsett, WR. Miami.
Saints bygger om offensiven och med ett mer ground and pound tänk så vill an ha snabba "home run" receivers och det får man i Dorsett. Kanske den snabbaste av många snabba WRs och han kan tillsammans med Brandin Cooks bilda en livsfarlig duo.
 
32. Patriots -Jaelen Collins, CB. LSU.
Känns som en spelare som skulle må bra under Bill Belichick. Har, enligt rapporter, åkt dit i några drogtest under tiden i Baton Rouge men har en hög potential. Med Revis och Browner borta så finns det ett hål att fylla.
 
 

 
 
 
 
33. Titans - Jake Fisher, OT. Oregon.
Saknade kvalitet på offensiv linjen förra året. Jake Fisher bidrar med storlek och har på college spelat både LT och RT. Titans kan få en fin och ung tackle duo i Fisher och fjolårets försterundsval Taylor Lewan.
 
34. Buccaneers - Owamagbe Odighizuwa, DE. UCLA.
Behöver få in spelare som kan stärka upp ett av ligans sämsta försvar. Owa är bra både i pass och springförsvar.
 
35. Raiders - Nelson Agholor, WR. USC.
En fulländad route runner med bra händer som kan bidra med välbehövlig hjälp för Derek Carr.
 
36. Jaguars - .T.J Clemmings, OT. Pittsburgh.
Jaguars hade den sämsta o-linen i hela ligan under 2014. Ska man få ut något av Blake Bortles så bör man se till så han har skydd. 
 
37. Jets - Brett Hundley, QB. UCLA.
Är inte sålda på Geno Smith och vill ha ett alternativ om man väljer att gå vidare från denne. Hundley skulle lika gärna kunna vara Garrett Grayson eller Bryce Petty, men tror man gillar Hundleys upp sida.
 
38. Redskins -Laken Tomlinson, G. Duke
En viktig position att stärka upp för Washington. Tomlinson är en knegare som gör sitt jobb utan att synas eller höras för mycket.
 
39. Bears - Jordan Phillips, NT. Oklahoma.
Bears hade det riktigt svajigt i försvaret under 2014 och behöver bygga om den lagdelen. Jordan Phillips blir en bra start på detta.
 
40. Giants - Damarious Randall, FS. Arizona State.
Välbehövligt för Giants att få en safety relativt tidigt i denna safety-tomma draft.
 
41. Rams - Ronald Darby, CB. Florida State.
En av de snabbaste Cb:sen i draften och Rams skulle inte må dåligt av att få in kvalitet i secondaryt.
 
42. Falcons - Maxx Williams, TE. Minnesota.
Att få in en talangfull TE skulle verkligen göra Falcons bättre då luckan efter Tony Gonzales finns där än.
 
43. Browns - Nate Orchard, DE. Utah
En allround spelare för Browns front sjua som tillsammans med Danny Shelton gör försvaret tätare.
 
44. Saints - A.J Cann, G. South Carolina.
Då Ben Grubbs lämnat så är det läge at plocka in guard och Cann kan förmodligen kliva in och göra det bra.
 
45. Vikings - Denzel Perryman, LB. Miami.
En snabbfotad och instinktiv linebacker som är en härlig tacklare, kan bidra på många sätt.
 
46. 49ers - Paul Dawson, ILB. TCU.
Med både Willis och Borland borta så behövs en kompis till Navarro Bowman.
 
47. Dolphins - Jaelen Strong, WR. Arizona State.
Stor måltavla för Ryan Tannehill. Dolphins går sällan djupt i passpelet och då är en stor Strong nyttig för att få det korta spelet att vara vägvinnande.
 
48. Chargers - Preston Smith, DE. Mississippi State.
En allsidig linjespelare som jag verkligen gillade i Miss State. Gör mycket i det tysta.
 
49. Chiefs - Dorial Green-Beckham, WR Oklahoma.
En stor och talangfull spelare som inte spelat på drygt två säsonger då han blev kickad från Mizzou. Har jättepotential och kan mycket väl vara den bästa receivern i denna årgång.
  
50. Bills  - Shaq Thompson, LB/S. Washington.
En mångsidig spelare som kan spela både in- och utsida på LB, kliva ned ett steg på safety och om det behövs så kan ha spela RB. Bra värde för Bills.
 
51. Texans - Bernardrick McKinney, LB. Mississippi State.
En stor och tung LB med ledaregenskaper som kan ge Texans stabilitet centralt i försvaret.
 
52. Eagles - Devin Smith, WR. Ohio State.
Med Maclin borta så behöver Eagles få in snabbhet på receiversidan, det får man med Devin Smith.
 
53. Bengals - Stephon Anthony, LB. Clemson.
Hade en hel del problem på LB under 2014 tack vare skador. Anthony ger bredd och är en spännande spelare som kan få utvecklas i lugn och ro i Cincy.
 
54. LionsQuinten Rollins, CB.Miami(Ohio).
En väldigt intressant CB som kan komma att bli en riktig "ball hawk", Lions har visat intresse under draftprocessen.
 
55. Cardinals - Eli Harold, OLB. Virginia.
 En atletisk pass rusher som kan vara väldigt nyttig för Cardinals och dess i övrigt fina defensiv.
 
56. Steelers - Clive Walford, TE. Miami.
Heath Miller blir inte yngre och får man in Clive Walford så kan man dels avlasta Miller och dels ha ersättaren redo att axla manteln när det är dags.
 
57. Panthers - Duke Johnson, RB. Miami.
Att fylla på med en riktigt bra RB är ett klokt val för Panthers.  Duke är en riktigt spännande spelare som kan utmana Stewart om snaps.
 
58. Ravens - Tyler Lockett, WR. Kansas State.
Att få in en receiver som kan härja centralt i banan kan vara livsviktigt då det troligen blir lägre produktion från TE-gruppen detta år när Owen Daniels är borta och Dennis Pitta´s framtid är oviss. Lockett är fantastiskt duktig i slot men kan även användas ute på kanten tack vare sin snabbhet.
 
59. Broncos - Carl Davis, DT. Iowa.
Davis är en nyttig spelare att få in för Broncos, är allsidig och klok.
 
60. Cowboys - Trey Flowers, DE. Arkansas.
Har egentligen alla verktyg för att lyckas, måste bara få ihop det. Spännande spelare som utvecklats år för år. Passar bra i Dallas. 
 
61. Colts - Tevin Coleman, RB. Indiana.
Man tar in hemmasonen Coleman för att avlasta och på sikt ta över efter ny-signade Frank Gore.
 
62. Packers - Eric Rowe, CB. Utah.
Vissa har Rowe redan i en förstarundan, mycket för att man bedömer att han kan kliva in som safety. En lite större CB som skulle passa bra i Packers.
 
63. Seahawks - Hroniss Grasu, C. Oregon.
Unger trejdad till Saints för Graham och Grasu är den som ska ersätta.
 
64. Patriots - Grady Jarrett, DT. Clemson.
Egentligen lite liten men är en härlig spelare att se på. Får han tid att utvecklas och bygga lite bulk så kan han bli riktigt bra och Pats är en organisation som kan ta den tiden på  sig. 

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0