Vad har hänt under FA

Den inledande fasen av free agencyn har kommit och passerat utan att Ravens har nämnts speciellt mycket, som vanligt. Detta år har det nästan varit extra tyst då vi inte heller haft speciellt många free agents som intresserat de andra lagen, egentligen bara Kelechi Osemele.

 

Att Osemele skulle lämna Baltimore kändes mer eller mindre klart redan i höstas när Ozzie valde att skriva ett nytt kontrakt med Marshal Yanda. Att Ravens skulle ha två guards med den typen av kontrakt kändes inte ett dugg troligt. Men när Eugene Monroe började hänga lite löst så skapades ändå en möjlighet för att K.O ändå skulle få ett dyrt kontrakt och därmed fanns vissa förhoppningar om att han skulle stanna. Nu räckte det inte att bli den bäst betalda guarden i NFL, Oakland Raiders kunde lägga på ett gäng miljoner och därmed var K.O ett minne blott i Baltimore.

 

 

 
 
 

Lite överraskande fanns det lag, ett i alla fall, som ville ha Matt Schaub och numer är han en Atlanta Falcon. Lite kuriosa i denna deal är att det faktiskt var Falcons som draftade den numer 34-årige Schaub i tredjerundan 2004, så han får sluta cirkeln i Atlanta.

 

Schaub och K.O är de enda två som signat med andra hittills. En som vi fortfarande väntar på att se vart han tar vägen är Courtney Upshaw som fått se en klen marknad. Colts ryktades vara intresserade men då inget ännu hänt så kan det finnas en möjlighet att få behålla Courtney till ett rimligt kontrakt. Upshaw är en bra spelare att ha att tillgå speciellt med en rätt hög medelålder på våra OLB.

 

En spelare har hittills plockats in, den 35-årige tight enden Benjamin Watson. Han kommer närmast från NO Saints där han producerade bra under det gångna året och är en allround spelare som är väldigt användbar som target i passpelet.  Jag gillar denna signering av fler skäl. Först så var det ett måste för Ozzie att plocka in en TE med tanke på att Nick Boyle är avstängd 10 matcher och Crockett Gillmore opererat bägge axlarna. I Gillmores fall kan man inte garantera att han är 100% till  slutet av augusti och det skulle innebära att unge Maxx Williams är enda alternativet. I andra hand så är det nyttigt att få in en äldre spelare som kan lära upp den unga TE stommen som Ravens har, Gillmore var veteranen förra året och det var hans andra säsong.

 

En annan utveckling som påverkar våra tight ends är att man valt att byta position på Darren Waller från WR till TE. Den 6´6 långe Waller har redan lagt på sig en del vikt sedan januari ( Hoppas han inte gått i Boyles skola...) och ska vara väldigt taggad på att få chansen på den nya positionen. Wallers utveckling kan vara av betydelse för Nick Boyles framtid.

 

Watson har alltså signats och det ryktas om ytterligare två spelare med ett W i början på efternamnet, nämligen Eric Weddle (S) och Mike Wallace (WR). Weddle är det många som rycker i och det känns som ett long shot då andra lag har mer pengar att lägga. Men om Weddle signas så vore det en ordentlig uppgradering på safety och då finns också möjligheten att släppa någon av Will Hill eller Lardarius Webb. Bägge skulle skapa ett löneutrymme på runt $3 miljoner (Webb, 3,5. Hill,2,8) och därmed bidra till en rätt stor del av Weddles lön.

 

När det gäller Mike Wallace så är det en affär som känns rimligare och rimligare ju mer jag tänker på den ( förmodligen signar han därför någon annanstans under dagen). Han skulle fylla det Torrey Smith-hål vi led av under den gångna säsongen. Jag vet att Breshad Perriman är tänkt att ta den rollen och mer därtill, det kan han mycket väl göra, men det behövs fler spelare med speed i benen och det skulle ta bort lite av den press som finns på att Breshad ska kliva in och dominera direkt. Med en veteran som Wallace får Perriman tid, truppen blir mindre känslig för skador och Ravens kommer kunna hota i djupet på samma sätt som när Torrey och Jacoby Jones i form  fanns att tillgå fö rJoe Flacco. För Wallace del så vore Baltimore och Flaccos arm en riktig jackpot efter att ha spenderat tid med Tannehill i Miami och Bridgewater i Minnesota, två QBs som kanske inte har samma tryck för, eller vilja att, gå på djupet.

 

Avslutningsvis kan vi notera att Ravens fick 3 comp-picks, två i 4:e och ett i 6:e,  och därmed har 9 draftval i vårens draft, 7 av dem är i runda fyra eller bättre. Ett ypperligt tillfälle att fylla på med talang.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0