If i were Ozzie

 

Om en månad befinner vi oss mitt inne i en spännande draft och vid detta laget så vet vi hur de tre första rundorna har gått. Jag har tagit mig friheten att leka Ozzie för att se hur en Ravens draft kan komma tänkas se ut. Det är som vanligt inte lätt att gissa hur saker kommer te sig och man sitter och ändrar och ändrar tills man inte vet vad man håller på med. Men nu har jag kommit fram till en draft som i alla fall jag skulle vara rätt så nöjd med. Förra året prickade jag faktiskt in två spelare, dels Breshad Perriman och dels Buck Allen. Vi får se hur det ser ut när vi summerar i maj.

 

 

 
 

 

Runda 1

 

#6 Joey Bosa, OLB. 6´5, 270 - Ohio State

 

Med förstavalet kan man gå åt många olika håll, den faktorn som styr är vad som blir kvar. Jalen Ramsey, Joey Bosa, Myles Jack och DeForest Buckner och Laremy Tunsil är de fem spelare jag tycker är värde ett #6 val, vilket innebär att minst en övrig spelare ( En QB förmodligen) måste gå topp fem. Skulle alla fem vara borta så skulle jag nog, vilket jag tror även Ozzie gör, trejda ned ett par platser.

 

I denna hjärnövning har jag valt att gå med Joey Bosa som den som blir kvar, mest på grund av hur olika experter valt att mocka.

 

Den Joey Bosa är i dagsläget en 4-3 DE helt utan erfarenhet av 3-4 OLB, men jag tror inte det spelar någon större roll i hur Ravens värderar honom. Både Terrell Suggs och Za´Darius Smith var 4-3 DE på college som Ozzie plockade in och byggde om, det kan man göra även med Joey Bosa. I mina ögon är Bosa tillsammans med Ramsey draftens bästa spelare och faller han till #6 är det bara tacka och ta emot. Bosa skulle stärka Ravens pass rush och ge en naturlig arvtagare till Terrell Suggs både i sättet han gör spel men också i hur han drar på sig uppmärksamhet vilket öppnar upp för andra. På samma sätt som Suggs ser till att Dumervil är produktiv så har Bosa fått sina Ohio State-kompisar att samla sacks genom att dra på sig double- och tripple-teams. Välväxt, tuff, talangfull.  

 

 

 

Runda 2

 

#36 Artie Burns, CB. 6´0, 193 - Miami

 

Kanske har en bit kvar tills han är färdig om man jämför med andra CBs som det snackas om i topprundorna,  men potentialen är bra på denna kille och jag tror han har en ljus framtid.  Har storleken, tuffheten, snabbheten och en näsa för bollen ( 6 interceptions under2015) för att bli en dominant spelare i NFL. Kan slå sin motståndare både med fart och fysik. Precis vad Ravens secondary och försvar behöver, snabbhet och playmakers. DBs från Miami har fungerat bra förr.

 

 

 

Runda 3

 

#70 Sterling Shepard, WR. 5´10, 195 - Oklahoma

 

Ravens receiver-roster är rätt full men jag tycker det finns plats för en till. Dels har laget tre spelare som kommer tillbaks från skador, dels måste man tänka långsiktigt och dels är Shepard en spelartyp som inte finns i dagens lag. Shepard skulle i förstahand konkurrera med den ständigt skadade Michael Campanaro på slotpositionen. Den lite småväxte Shepard skulle få se och lära av en av de allra främsta kortväxta receiversen, Steve Smith, och på sikt kunna ta över hans roll. Med sina snabba fötter, fina händer och sin kvicka tanke vore han ett perfekt val på insidan och dessutom vore han ett alternativ som puntreturner.

 

 

Runda 4

 

#104 - Connor McGovern, OG - Missouri

 

En allsidig OL som är stark som en björn. McGovern har styrkan och spelförståelsen för att kliva in direkt som K.Os ersättare och med tiden växa ut till en bra spelare.  Har erfarenhet av att spela både tackle och guard vilket gör honom väldigt nyttig och han kan med tiden roteras efter behov. Har börjat pratas en hel del om McGovern så vi får se om han är kvar när #104 plockas.

 

 

#130 Scooby Wright, ILB. 6´0, 240 - Arizona

 

En kul spelare som fick 2015 säsongen förstörd av en rad skador men som under 2014 var i stort sätt ostoppbar. Är mångsidigt även om han främst har sin styrka när han får attackera LOS. Kvickheten, instinkterna och motorn gör honom svår att möta och han är alltid produktiv. Har en del att jobba på men har en naturlig förmåga att vara en playmaker och det är något Ravens försvar behöver.  

 

 

#132 - Willie Beavers, OT. 6´5, 321 - Western Michigan 

 

Har verktygen som krävs för att bli en bra tackle i NFL, stor, stark och atletisk med bra fötter. Är absolut inte färdig ännu, men med Eugene Monroe på kontrakt så är inte tanken att han ska spela ännu utan coacherna kan jobba med tekniken i lugn och ro. Med tur och hårt arbete är det en framtida starter.

 

 

#134 Sean Davis, FS. 6´1, 201 - Maryland

 

Längden, styrkan och snabbheten som Ravens vill få in i sitt secondary för att göra det mer svårforcerat. Kan spela både safety och corner, dessutom bidra i speciall teams. Är en tuff tacklare som kan göra spel på bollen. Ravens har haft en del med Davis att göra under draftprocessen och jag tror att det är en spelare Ozzie gärna plockar in.

 

 

Runda 6

 

#180 -  D.J Reader, NT . 6´3, 327- Clemson

 

Stor, stark och rörlig spelare som kan ge lite djup på den defensiva linjen, framförallt som back up för Brandon Williams.  Reader har haft en lite stökig säsong där han var borta under inledningen på grund av personliga skäl. Men han var med i ett bra Clemson-lag som tog sig till titelmatchen och hade en riktigt vass senior bowl-vecka. En spelare som kan komma att överraska i framtiden. 

 

#209 -  Nick Kwiatkoski, ILB. 6´2, 243 - West Virginia

 

En före detta safety som klivit upp i vikt och bana och presterat bra på ILB där han fått spela mycket cover, något Ravens ju hade problem med under föregående år. En atletisk spelare för specialteams till en början men som kan lägga på sig vikt och på sikt bli att räkna med.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0