Hur ser det ut?

Med dryga månaden kvar till draft så kan vi summera hur truppen ser ut i dagsläget. Några till kan inkomma via FA men de flesta hål kommer angripas i Chicago mellan den 28 och 30 april. Tycker överlag att det ser bra ut, man har fått in bra förstärkningar och alla skadade spelare som kommer åter ger truppen mer kraft.

 

 

 

QB:

 

Kan Joe Flacco komma tillbaks i gott slag, vilket alla signaler tyder på, så är QB läget väldigt bra. Ryan Mallett klev in och spelade bra under de sista två matcherna i slutet av förra året. Känns tryggt med en back up som kan gå in och spöa Steelers. 

 

Behov: Lågt i nuläget men bör få in någon ung och utvecklingsbar som på sikt kan göra Mallett överflödig.

 

 

RB:

 

En lite lurig position. Med Justin Forsett, Buck Allen, Lorenzo Taliaferro, Terrance West och Terrence Magee så finns bredden där men kanske inte den klara ettan för lång sikt. En frisk Forsett kommer få mest snaps medan Allen, Taliaferro och West känns som spelare som kan blomma ut och bli stabila producenter. 

 

Behov: Känns inte nödvändigt att ta in en spelare för rotation och inte heller ett toppnamn i draften känns vettigt att prioritera.

 

 

FB:

 

Kyle Juszczyk är i mina ögon en av de främsta på positionen och hans styrkor passar bra in i sättet Trestman vill spela.

 

Behov: Så länge Kyle är hel är allt som det ska.

 

 

TE:

 

När alla är åter från avstängningar och skador så ser denna position väldigt bra ut. Gillar signeringen av Ben Watson som ger erfarenhet och bredd. Maxx Williams bör vara bättre nu med ett år i ryggen och är Crockett Gillmore skadefri så har han potentialen att vara en av ligans främsta, det visade han stundtals förra året. Nick Boyle kommer antagligen åter vid något tillfälle. 

 

Behov: Här finns det som behövs både nu och på sikt.

 

 

WR:

 

Potentiellt kan det bli hur bra som helst, men det kan lika gärna bli som förra året. Steve Smith är ett år äldre och kommer tillbaks från en allvarlig skada, inte någon garanti för att det blir lyckat. Breshad Perriman, vår enhörning, har ännu inte visat upp sig och vi vet inte vart han är. Mike Wallace är en signing som jag gillar, men det innebär inte att det inte finns risker. Kan ha hitta tillbaks till gammalt slag? Hur påverkar han gruppen om han inte gör det? Vi får se. Kvar är Kamar Aiken som får ses som en stabil starter i bästa fall. Campanaro och Marlon Brown är helt okej som 5-6 receiver.

 

Behov: Känns som att man får spela med delad hand och se vad det blir av det. Gillar uppsättningen men förutsätter att spelarna är hela och kommer upp i nivå. Blir rätt spelare tillgänglig i draften, vid rätt läge, så ska man hugga.

 

 

OL:

 

Detta är helt klart en av orosmolnen i dagens trupp, speciellt den vänstra sidan. K.O försvinner och med det en av ligans främsta guards medan Eugene Monroe är kvar med sina skador. Han har missat en 16-17 matcher sedan ha kom på trejd från Jaguars under säsongen 2013. Kan Monroe var hel är han okej, men back upen James Hurst håller inte över en längre period. K.O ersätts i dagsläget av John Urschel som känns som en spelare som kan kliva upp några steg med ansvaret, men någon som konkurrerar om platsen borde plockas in. Tycker högersidan ser bra ut med Marshal Yanda och Ricky Wagner, som var väldigt bra 2014 men hade en lite sämre säsong i fjol p.g.a. skador. I mitten finns Jeremy Zuttah och där finns egentligen inget att klaga på.

 

 

Behov: Är Monroe hel så finns inte det direkta LT behovet, men han känns inte som en långsiktig lösning och därför bör en tänkt ersättare plockas. Fortsätter Monroes skador dugga tätt så kommer behovet av ersättare vara stort och då måste det finnas en som är redo att kliva in. Finns ersättaren och han är redo så borde Monroes dagar i Baltimore vara räknade.  Det är en fråga som Ozzie måste fundera på inför draften. Ser gärna att man plockar två offensiva linjemän (en på insidan och en på utsidan) i draften, en under de första tre rundorna och en i de senare fyra.

 

 

 

DL:

 

En bra grupp med unga spelare som har framtiden för sig. Brandon Williams är navet som redan är en stjärna. Timmy Jernigan har haft problem att hålla en jämn nivå, mycket på grund av skador, men är en spelare som får räknas som en stabil starter redan nu. Tredje länken är i dag Lawrence Guy som faktiskt var väldigt bra under den gångna säsongen, en underskattad spelare som absolut duger som starter. Bakom dessa tre finns en rad spelare som har chansen att kliva fram och ta mer speltid. Carl Davis tror jag mycket på, han har fått känna på vad som krävs och vad som förväntas på denna nivå, kan han lära sig alla läxorna så har han en ljus framtid. Andra namn är Brent Urban och Kapron Lewis-Moore, bägge har flashat potential vid tillfällen men haft skadebekymmer.

 

 

Behov: Kan man få in en elitspelare på DE positionen så är det en dominerande front trea som mönstras. Framförallt en spelare som kan skapa lite insidetryck och som kan komma åt QB:n skulle var bra. Dock inte ett brinnande behov och har egentligen inget emot om man väntar och ser vad man har i de yngre spelarna.

 

 

OLB:

 

Suggs kommer från skada och är till åren, Dumervil börjar också klättra på åldersstegen och därefter finns egentligen bara Za´Darius Smith. Är alla friska och i form så kommer pass rushen inte vara några som helst problem, men med ålder och skador är sånt svårt att räkna med.

 

Behov: Jag utgår från att det kommer plockas in en spelare här, gärna en spelare som på sikt tar över efter Suggs.  Förra året såg vi hur mycket sämre försvaret blev utan sin general och nu måste man se till att laget inte tappar om han är borta. Något av draftens två första val bör vara en OLB.

 

 

 

ILB:

 

C.J Mosley är nutiden och framtiden, nu ska det bara hittas en radarpartner. Daryl Smith släpptes och plockades häromdagen upp av Tampa Bay, så han är borta. Daryl hade rätt mycket bekymmer förra året och mot slutet av säsongen fick unge Zach Orr mer och mer speltid i kritiska lägen, på Smiths bekostnad. Är Orr redo att kliva in som starter? Att man släpper Smith indikerar att man i alla fall är beredda att chansa på det i värsta fall.

 

 

Behov: Jag ser gärna att man får in en rörlig och snabb playmaker på  ILB som kan hjälpa till att förbättra passförsvaret.

 

 

S:

 

Att Eric Weddle kom in gör väldigt mycket för denna position, äntligen finns det någon som skrämmer motståndarna lite. Han kommer, förhoppningsvis, göra våra corners liv lite enklare. Bakom Weddle lutar det åt att Webb tar den andra positionen framför Kendrick Lewis, Matt Elam och Terrence Brooks. Just Brooks tror jag kan komma att bli något att räkna med om han får vara skadefri, han missade väldigt lång tid med sin knäskada och är han hel och får tid så tror jag mycket på honom.

 

 

Behov: Tror inte att safety är den första positionen Ozzie vaknar och svettas över på nätterna, finns tillräckligt med kvalitet på pappret för att inte vara en svaghet. Men finns en kanonspelare tillgänglig i draften så bör man såklart hugga, typ Florida States Jalen Ramsey.

 

 

 

CB:

 

Jag tror fortfarande att Jimmy Smith kan vara en väldigt bra spelare i NFL. Kommer han upp i den nivån han var på under de första 5-6 matcherna 2014 , innan skadan, så har han få övermän. Skadan sabbade en hel del men nu har han haft tid att träna upp sig. Shareece Wright spelade upp sig under säsongen och även Will Davies tycker jag visade upp bra saker innan skadan. Kontentan är att det inte ser helt sämst ut på CB. Kyle Arrington kommer få en sommar att visa att han ska vara med.

 

 

Behov: Det vore skönt att få in en riktigt vass spelare som man kan bygga långsiktigt kring och som ger lite mer säkerhet. Något av draftens tre första val bör vara en CB. 

 

 

 

ST:

 

Justin Tucker, Sam Koch och Morgan Cox är en trio som känner varandra utan och innan vid detta laget så sparkspelet är tryggat. När det gäller returnerare så skulle en ny Jacoby Jones vara kul att få in, en spelare som fick motståndarna att tänka sig för innan man gjorde något.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0