3W

Pang och Pang, sen var det reloadat och nu känner jag verkligen förhoppningar om säsongen 2016. Ozzie pratade under combinen i februari om att Ravens minsann tänkte vara aktiva under free agencyn, de flesta kände väl vissa tvivel kring det med tanke på hur det brukar se ut. Men tänk vad rätt magikern Ozzie hade och vi får lyfta på den imaginära hatten för the Wizard of Oz. Nu, ett par dagar in på det nya NFL-året, har Ravens gjort klart med 3 free agents och samtliga har stora möjligheter att bidra stort under kommande säsong.

 

Watson, Weddle och Wallace kommer alla in och förstärker lagdelar som känts, som minst, lite ihåliga. W,W och W kommer alla in med kvaliteter som behövs för att vara playmakers som kan göra skillnad, om allt stämmer. De tre veteranerna har levererat bra under sina år i NFL och förhoppningen är att det ska klara av att leva upp till de förväntningar som nu finns på dem. 90  TDs. 11,270 rec. Yds och 19 INTs har trion mäktat med hittills i karriären. Vi hoppas att de siffrorna kan öka under kommande år.

 

Den först signade av de tre, Benjamin Watson, var jag inne på redan häromdagen. Ravens får en rutinerad tight end som vet vad som krävs både utanför och på planen. 35-åringen kan vara en fin förebild för våran unga TE-grupp, ger trygghet angående Gillmores skada och Boyle avstängning, dessutom är han en spelare som kan fånga bollen vilket är precis vad Joe Flacco gillar. Ger både bredd och lite spets.

 

Eric Weddle blev näste man in och det är en väldigt bra spelare, med ett väldigt bra skägg, som är precis vad doktorn ordinerade. Förutom ökad kvalitet får Ravens en stabil playmaker som kan ge ett ihåligt secondary en ledare som saknats sedan Ed Reed försvann. Weddle tackade enligt rykten nej till två mer välbetalda kontrakt för att få komma till Baltimore, det känns väldigt bra att få in en sådan spelare. Visst finns det en risk att signa ett relativt dyrt kontrakt ($26m) med en 31-åring som gjorde karriärens sämsta säsong under 2015, men detta var en nödvändig chansning för att möjligen slippa se secondaryt plockas sönder och samman även kommande säsong. Weddle kan om han håller sig hel ha 3-4 bra år kvar och det skulle ge Ravens möjlighet att bygga på sikt.

 

 

 

 

 

Mike Wallace var jag lite skeptisk till när jag först hörde om intresset. Men ju mer jag tänkte på det desto mer gillade jag tanken på att se den speediga receiver i lila och svart. Wallace hade 10 TD för två säsonger sedan i Miami men lyckades inte alls hos Vikings under förra året.  Jag tror och hoppas att det finns mer kvar i tanken hos 29-åringen och det känns som en spelare som passar Joe Flacco alldeles utmärkt. Att Wallace signas gör att pressen på Breshad Perriman minskar och dessutom kan man ha två speedkulor på planen samtidigt vilket är dubbelt mot hur det var förra året, möjligheterna för Marc Trestman att straffa motståndare ökar markant. Nu finns Steve Smith Sr, Kamar Aiken Mike Wallace, Breshad Perriman och Michael Campanaro på WR, en bra grupp om ni frågar mig. Wallace får ett 2-års kontrakt värt $11,5M, vilket känns som en bra deal för bägge parter. Det troliga är att de mesta av den garanterade summan betalas ut under år ett och då skulle man kunna gå skilda vägar om ett år i fall det inte faller väl ut. Mike Wallace blev släppt av Vikings och påverkar därför inte eventuella comp-picks, vilket är en lite bonus. En annan aspekt i signingen av Wallace är att han är en gammal Steeler, så det finns nog en vilja att visa sin gamla arbetsgivare ett och annat.

 

 

 
 
 
Händelseförloppet senaste dagarna ger mig verkligen en tro på framtiden, det ger truppen en kvalitetsinjektion som i mina ögon minskar glappet upp till topplagen. Nu väntar en draft där Ravens har sju draft val under de 4 första rundorna, då kan Ozzie se till att fylla på med välbehövlig talang på offensiva linjen, CB och den defensiva fronten. Kan det inte bli september snart?



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0