Ravens en vinnare i trejden

Det blev ju en jättetrejd mellan LA Rams och Tennessee Titans i slutet av förra veckan då Rams lastade av en drös med draftval för att flytta från #15 till #1. Rams vill se till att vistelsen i Los Angeles inleds med något sexigare än Case Keenum under center och Titans hade ett större behov av att få in en mängd spelare snarare än den bästa. Tycker bägge lagen kan känna sig nöjda. Trejden drog igång årets draft på allvar och med lite drygt två veckor kvar tills Herr Godell presenterar första lag på klockan så börjar pulsen stiga på allvar. Affären mellan Rams och Titans satte lite skruv på hela tillställningen och den öppnade upp för en mängd olika scenarion som på olika sätt och vis kan få hela draften att tilta åt olika håll.

 

För Ravens del, med sitt val på #6, så var trejden lite av en gudagåva. Då Rams med största sannolikhet trejdat upp till #1 för att ta en QB så behöver inte Ravens riskera att stå där med ett högt val utan någon av de spelare man helst vill ha kvar på tavlan. Det hade kunnat bli en verklighet om ingen QB gått topp 5. Har hittat tre tänkbara scenarion som kan inträffa och i min värld så känns samtliga som bra deals för Baltimore förutsatt att Ozzie plockar rätt spelare. 

 

 

 

 

 

Ravens gör sitt val på #6:

 

Då Rams trejdat upp så kan man nästan garantera att en QB går först i draften, Jared Goff eller Carson Wentz blir första namn som ropas upp. Det innebär att någon av de spelare som ligger högst upp på nästan alla big boards är tillgängliga vid #6, Laremy Tunsil (OT), Joey Bosa (OLB/DE), Jalen Ramsey (DB), DeForest Buckner (DE) eller Myles Jack (LB). Vem som helst av dessa fem skulle Ozzie känna sig nöjd med att få välja. Lägg till att den andre QBn även han kan gå innan och då har man lyxen att välja mellan två spelare. Detta är för mig det troligaste scenariot, Newsome vill utnyttja möjligheten att få in en spelare som kan göra skillnad direkt och bli en stjärna i ligan. 

 

 

Den andre QBn finns kvar och Ravens kan trejda ned:

 

Om Goff eller Wentz finns tillgänglig när Ravens ska välja så finns det förmodligen en hel del lag som är beredda att bjuda för att flytta upp för att kunna ta denne. Två, enligt ryktet och rimligheten, qb-hungrande lag i 49ers och Eagles kommer på val #7 och #8, så det är till #6 de andra lagen ska ta sig om det ska finnas en chans att få plocka Goff/Wentz. Dels kan man få 49ers att slänga in något för att klättra upp en plats, vilket skulle göra att Ravens får något extra val och ändå den spelare man ville ha på #6. Ett annat alternativ är att Eagles kliver förbi, då kan man få lite fler/bättre val och ändå ha en chans att få den man ville ha eller kanske en Vernon Hargreaves (CB) som vore en fint pick. Tittar man längre ned på brädan så kanske ett lag som New York Jets känner att man måste upp, speciellt om inget nytt kontrakt är skrivet med Ryan Fitzpatrick. Vill Jets upp från sin #20 så kan man säkerligen få ut en hel del när det gäller draftval, titta vad Rams gav upp för att flytta upp 14 platser för att få sin QB. Att trejda ned till #20 är bara aktuellt om Ozzie får väldigt bra betalt. Spelarmässigt så skulle det vid en sådan trejd förmodligen gå att få någon ur femlingen Noah Spence (OLB/DE) Shaq Lawson (OLB/DE), William Jackson III (CB), Eli Apple (CB) eller Darron Lee (LB), samtliga är spelare som jag tror går en ljus framtid till mötes. Speciellt Lawson är jag förtjust i, tycker han påminner en hel del om Terrell Suggs och kan bli den där kompletta spelaren som ger sin omgivning så mycket. Jag tror inte att Ozzie är bered att falla så mycket längre än runt #20. 

 

 

Laremy Tunsil finns kvar och Ravens kan trejda ned:

 

Det kan bli så att den ene QBn går och sedan går de fyra hetaste defensiva spelarne, Bosa, Buckner, Ramsey och Jack. Kvar är då en spelare som av många anses som draftens bästa och det är ett bra läge för Ravens. I scenario 1 så kan Ravens plocka Tunsil så i detta scenario låter Ozzie något annat lag trejda upp för den atletiske left tacklen. Även här skulle 49ers kunna vara en trejdpartner, en annan är Buccaneers som även dom skulle kunna lägga något extra val för att flytta upp från #9. Ett annat lag som poppar upp i mitt huvud är Tennesse Titans. Efter att ha fått in en ordentlig last med draftval i trejden med Rams (1st, 2x2nd, 3rd 2016, 1st och 3rd 2017) så finns det muskler för dem att kliva upp från #15 och se till att man ändå landar Laremy Tunsil. Det är inte orimligt att Ravens kan få exempelvis två andrarundsval utöver #15, kanske ytterligare något. Vid val #15 är samma femling som ovan aktuell, Spence, Lawson, WJ3, Apple och Lee. Det som talar emot dett scenario är att även Ronnie Stanley finns, som är den näst bästa LTn i draften, att han finns kvar gör att lag kanske hellre väntar och ser. Dessutom tror jag inte att Jacksonville Jaguars släpper Tunsil förbi sig om han kommer dit. 

Joel Ekdal
2016-04-18 @ 23:18:35

Mycket bra sammanfattat för oss vardagsfans som inte har järnkoll!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0