Pre-draft visits

 

Tänkte att vi skulle kolla lite på vilka spelare som Ravens har haft att göra med hittills i draftprocessen. Dessa möten har skett på olika sätt, vissa på NFL-combinen, några på privata work outs och andra under all star-matcherna i februari. Mötena är inte något man behöver läsa in jättemycket i men det går att få en del information i alla fall och ha en liten hum om vem som kan tänkas väljas. Förra året träffade man tre av spelarna som draftades i sådana här officiella möten ( Breshad Perriman, Tray Walker och Robert Myers), året innan det hade man också träff med tre ( C.J Mosley, Keith Wenning och Michael Campanaro). Så någon ur listan nedan kan vi nog se i lila till hösten.

 

En annan aspekt av det hela är att det går att se vilken sida av bollen som prioriteras. I år är det en stark defensiv draft, vilket passar bra då Ravens behöver fylla på med kvalitet i försvaret, och det syns i hur mötena är fördelade. Av 29 registrerade möten ( har kollat på waltersports.com) den 6:e april är 22 av spelarna sådana som håller till i försvaret. Av dessa 22 är 10 DBs, vilket känns självklart så Ravens secondary varit svagt under de två senaste åren. Tittar man på siffrorna från förra året så var det 13 av 23 ( Vet inte om det är en exakt lista) och då plockades ju en majoritet av spelarna till den offensiva sidan av bollen.

 

 

 

 

 

Vilka har man då mött hittills? Det kommer säkerligen tillkomma en del spelare under april, men såhär ser det ut just nu.

 

 

Offensiva spelare

 

Jake Rudock, QB, Michigan

 

Rudock utvecklades mycket under Jim Harbaughs ledning i Michigan och är en spelare som man bör ha bra koll på tack vare kopplingen mellan John och Jim. Är nog inte en spelare man draftar men kan plocka in som UDFA.

 

Kevin Hogan, QB, Stanford

 

En trygg och stabil QB som utvecklades för varje säsong på Stanford. Ses av många experter som den typ av smarta spelare som är en perfekt back up. Liksom Rudock så är Hogan nog en spelare man hugger på om han finns kvar när draften är avslutad.

 

Kenyan Drake, RB, Alabama

 

Personligen tror jag inte att Ravens tar en RB i årets draft och skule man göra det ås är Kenyan Drake inte den jag hoppas det blir. Har en blixtrande snabbhet men många hål i sitt spel.

 

Laremy Tunsil, OT, Ole Miss

 

Den spelare som många tror går först i draften. Är en extremt atletisk bamsebjörn som kommer vara en stjärna på LT. Finns han kvar när Ravens gör sitt val på #6 så skulle jag bli förvånad om Ozzie släpper honom förbi sig.

 

Cody Whitehair, G, Kansas State

 

Av många ansedd som draftens främsta guardprospect, har spelat tackle främst och mångsidigheten lockar kanske Ozzie.

 

Ronnie Stanley, OT, Notre Dame

 

En spelare som mockats till Ravens vid många tillfällen. Är nästan i Tunsilklass men har ett lite lägre tak. Personligen tror jag inte han är en spelare Ravens lägger sitt #6 på.

 

Jay Lee, WR, Baylor 

 

Är inte någon fan av Jay Lee, tycker han är rätt medelmåttig i det mesta han gör. Tror inte han blir draftad av någon.

 

 

Defensiva spelare

 

Charles Tapper, DE/3-4DE, Oklahoma

 

En Baltimore-son som är lite i minsta laget sett till hur Ravens brukar vilja ha sina DE:s, de flesta är 300+ lbs, Tapper vägde in på 270. Men finns han kvar kring en fjärderunda är han kanske intressant med sin styrka och atletiska sida.

 

Robert Nkemdiche, DT/DE/3-4DE, Ole Miss

 

Strulig spelare som har en uppenbar talang. Tror inte Ravens plockar honom i första taget, men om han finns i ett senare skede kanske man tar en chans.

 

David Onyemata, DT, Manitoba

 

En spelare från den Kanadensiska tundran. Var bra under all star-veckan i East-West Shrine men är nog ingen man lägger ett draftval på.

 

Tyrone Holmes, OLB/DE 4-3, Montana

 

En produktiv spelare från näst högsta divisionen på college som stod för fina 18 sacks året som gick.

 

Quinton Jefferson, DT, Maryland

 

Marylandspelare som var med på den lokala combinen. Lite som Onyemata är han en potentiell UDFA.

 

Leonard Floyd, OLB/3-4OLB, Georgia

 

Har en jättepotential men är ojämn och ser inte alltid ut att ge allt. Bra längd och snabbhet, kan lägga på sig en del muskler.

 

Darien Harris, OLB, Michigan State

 

 En lokal kille som kan vara tillgänglig som UDFA om han, vilket jag tror, förblir odraftad.

 

Noah Spence^, OLB/DE/3-4OLB, Eastern Kentucky

 

Den vassaste rena edge rushern i denna draft men har en del frågetecken då han haft drogproblematik som såg till att han sparkades ut från Ohio State. Detta är dock en spelare som jag tror att Ozzie och de andra har ett rätt stort intresse i.

 

Joey Bosa, DE/3-4OLB, Ohio State

 

Den som setts som den bästa i årets draft under större delen av hösten. Har dalat lite på rankingar men är såklart en riktigt vass spelare som är ett givet val om han finns kvar på #6.

 

Reggie Ragland, ILB, Alabama

 

Den främste insides linebackern i draften. Är en bra spelare men inte en spelare som Ravens behöver, i alla fall inte med ett pick i första rundan.

 

Deion Jones, OLB, LSU

 

Precis den typ av spelare som Ravens vill ha in i denna draft, en rörlig linebacker som kan hänga på i cover. Gillar verkligen denna spelare. 

 

 

Tyler Matakevich, ILB/OLB, Temple

 

Jag gillar Temples tacklingsmaskin. Är en fighter som presterar bättre än vad han ser ut att kunna göra.

 

Jalen Ramsey, CB/S, Florida State

 

Ramsey har Ravens träffat både på combinen och haft ett privat möte med. Är en superatlet som skulle vara väldigt nyttig att få in i Ravens secondary. De flesta är övertygade om att han är borta när Ravens plockar vid #6.

 

Ryan Smith, CB, North Carolina Central

 

En under radarn spelare som det börjat pratas en hel del om. Har bra fötter och bra blick för bollen. 

 

Tavon Young, CB, Temple

 

Ravens har visat en del intresse för den kortväxte Tavon från Temple. Tycker han är en spännande spelare som visat prov på playmakeregenskaper. Används med fördel som nickel och kan nog bli en bra spelare där.

 

Will Parks, SS, Arizona

 

En safety som ursprungligen härstammar från Philly. En ganska skicklig tacklare.

 

Vernon Hargreaves, CB, Florida

 

Hargreaves anses av många vara draftens främste rena CB. Scoutingansvarige Joe Hortiz pratade gott om honom under presskonferensen häromdagen. Kan mycket väl vara den spelare Ravens plockar i första rundan, men kanske främst om man väljer att drafta ned någon position.

 

Mackensie Alexander, CB, Clemson

 

En väldigt bra spelare som kanske inte har siffrorna som styrker det. Clemsons motståndare valde oftast att anfalla på den kant där Alexander inte befann sig, det är en förklaring till att han har 0 interceptions under sina tre säsonger på college.

 

James Bradberry, CB, Samford

 

Spännande spelare från en mindre skola. Har storleken och tuffheten som många efterfrågar och fungerar bäst när han får spela press, vilket saknats i Ravens.

 

Blake Countess, CB, Auburn

 

Lite mindre corner som främst passar på insidan, gjorde enligt rapporterna en bra pro day.

 

Sean Davis, FS/CB, Maryland

 

Lokal kille från Maryland som Ravens haft en hel del kontakt med. Precis den typ av versatila spelare Harbaugh pratade om under pre-draft pressern.

 

Cyrus Jones, CB, Alabama

 

Cyrus är född i Baltimore och skulle nog älska att få komma hem och spela för hemstadens stolthet. En skicklig DB och en vass returspelare, två needs i en spelare




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0