Pitta på väg tillbaks?

Det är lite stiltje nu och fram till draften men en liten nyhet dök upp i dag. Enligt rapporter ska Dennis Pitta ge karriären en chans till, den sista får man tro, och han kommer vara med när Ravens startar sitt offseason program under nästa vecka. Målet för Dennis är att vara redo för fullkontakt till training camp i juli.
 
Pitta hade samma målsättning förra säsongen men då klev han av efter tre veckor då höften inte riktigt höll och läkare avrådde honom från spel. Nu har han hunnit med ett helt år av rehab och stärkande träning, vi får se om kroppen klarar av det denna gång. Det är ju 18 månader sedan Pitta´s höft hoppade ur led när han orörd tog emot en passning mot Browns i vecka tre mötet i Cleveland. Skadan var den andra på den höften inom loppet av 1 år och karriären sågs av de flesta som över. Tankar på comeback kändes orimliga och dessutom riskabla sett ur Pitta´s framtida hälsa.
 
30-åringen har en lönetaksträff på $7,2M över säsongen 2016 men ska enligt media kring Ravens ha kommit överens om en ny strukturering av kontraktet och det ska då sänka träffen markant. Det nya kontraktet är inte påskrivet ännu och därmed inga siffror offentliga, men om han vill vara kvar är det den enda möjligheten då Ravens sparar en hel del på att cutta honom efter den 1 juni. Ravens valde även att släppa tight ended Chase Ford under dagen, vilket kan vara ett tecken på att man tror att Pitta har den fysiska statusen att vara med och slåss om platser i truppen. 
 
Jag håller tummarna för Dennis, först och främst att han inte drar på sig någon skada och vill det sig väl kanske vi får se honom på en NFL plan till hösten.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0