4th round (#130, #132, #134) - Alex Lewis, Willie Henry & Kenneth Dixon

#130 Alex Lewis, OT.

 

Med sitt tredje val i den fjärde rundan, #130, så väljer Ravens Nebraskas offensiva tackle Alex Lewis. Ett val som ger bredd på den offensiva linjen och gör att man kanske inte behöver förlänga med Rick Wagner om han skulle vilja ha för mycket eller inte kommer upp i tillräcklig nivå. Ett tryggt val.

 

 

 

Lewis inledde sin college karriär i Colorado men efter en misshandels-dom fick Lewis tillbringa 45 dagar i finkan och sedan gjorde han en transfer till Nebraska. Så det finns en viss problematisk historia på denna kille.

 

Men det är en bra och allsidig linjeman som spelar nästan överallt på linjen och har startat 15-20 matcher både som guard och tackle. Han har längden, 6´6, och räckvidden men inte fötterna för att klara av att spela på den vänstra sidan, men på höger eller på guard kan han på sikt bli en starter eller bra back up om han utvecklas rätt. Det är en tuff spelare som tack vare sina off field problem sjönk längre än vad han egentligen borde. 

 

 

#132 Willie Henry, DT.

 

Med fjärde valet i den fjärde rundan plockas Michigans DT Willie Henry. Detta är en spelare som känns som ett verkligt fynd att få i slutet av den fjärde rundan. Jag antar att John Harbaugh ringt och pratat med brorsan Jim som ju var Henrys coach på Michigan. Med andra ord har man fått en riktigt uppriktig insidsinfo. 

 

Henry är en kraftfull, atletisk och explosiv spelare som klarar av en hel del olika roller längst med den defensiva linjen. Han spelar med en tuffhet och råhet som ibland slår över, men det är precis den typ av elakhet som Ravens försvar varit känt för genom åren. Detta är ett klassval att välja med ett 132:a val. Med Henry kommer bidra med push på insidan och paras han ihop med Kaufusi så kan man få till ett galet tryck på klara passing downs. 

 

 

 

#134 Kenneth Dixon, RB. 

 

Om Henry var en steal så vet jag inte vad jag ska kalla Ravens femte och avslutande val i den fjärde rundan. Kenneth Dixon var den andre running backen på min lista i denna draft och jag trodde han skulle gå i den andra rundan, det var jag inte ensam om. Visst har Ravens en rad running backs på kontrakt, men Dixon studsar förbi de flesta på depth charten skulle jag tro. Forsett och Buck Allen är förmodligen före honom, men det är inte en omöjlig uppgift för honom att passera. 

 

Dixon är en riktig touchdown maker och stod för 87 stycken under fyra säsonger för Louisiana Tech. Han har snabba fötter och en förmåga att ha koll på omgivningen. Bra i springspelet, bra i passanfallet och är duktig på att få ut extra yards efter kontakt. Det troliga är att man främst använder honom på 3-rd down där mångsidigheten och förmågan att få ut det som behövs gör honom nyttig. Är snabb i sidled och har en bra blick för cuts och är därför som gjord för de zone scheme Ravens ofta använder sig av. Kenneth Dixon är en spelare som jag följt under 2-3 säsonger när han spelat för Bulldogs och det känns jättekul att få fortsätta följa honom som en Raven.

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0