4th round (#104, #107) - Tavon Young & Chris Moore

 
#104 - Tavon Young, CB.
 

Med sitt fjärde val i draften väljer Ravens Temples corner Tavon Young. Det är en intressant spelare, kortväxt men med kvaliteter som gör att han kan komma att bidra stort som nickel.

 

 

 

Snabba fötter och bra instinkter gör att han ofta kommer rätt in i situationerna och på så sätt vinner dom. Han är en väldigt tuff i närkampsspelet och en skicklig tacklare vilket gör att han klarar av att spela mot större motståndare, i alla fall på den nivå hn varit på. Young har en blick för bollen och läser spelet fint, under sina år på Temple stod han för 7 interceptions och 21 försvarade passningar. Han är en spelare som på grund av sin litenhet, 5´9, kommer behöva övervinna en hel del hinder för att bli bofast i ligan, men det känns som att han har egenskaperna att klarar av det.

 

Ravens träffade Tavon Young vid 3-4 tillfällen på vägen till draften och det kändes tidigt som en spelare som skulle väljas om det gavs tillfälle. 

 
 
 
 
#107 - Chris Moore, WR. 
 

Med sitt femte val i draften, #107 totalt, plockade Ravens Bearcaten Chris Moore. Under sina år i Cincinnati var han en bidragande orsak till att Bearcats hade ett av collegefotbollens allra skarpaste passanfall.

 

Personligen tycker jag att det fanns andra receivers som var mer tilltalande framför Moore i detta läge, men det finns nog en tanke bakom. Valet av Moore visar att Ravens lärde sig läxan från 2015, det måste finnas fler speediga receivers i laget. Han kommer fungera som back up till Perriman och nye Mike Wallace, det man kan komma ihåg är att Wallace kan släppas utan kostnad efter kommande säsong så Moore har en gyllene chans.

 

Moore har styrka och snabbhet för att gå i djupet och det syns i siffrorna också. Mer än hälften av de över 800 yardsen han hade under 2015 var när han gick djupt. Styrkan i armar och kroppen gör att han kan hålla undan motståndarna och han kan vinna i luften. Just sättet han vinner dueller är det som sticker ut mest, tänk Torrey Smiths duellspel fast tvärtom. Även om det fanns andra som jag hellre sett med detta val så låter Chris Moore som den typ av receiver som Joe Flacco trivs med att ha kring sig. 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0