2nd round pick - Kamalei Correa

I den andra rundan trejdade Ozzie ned vid två tillfällen. Med Jaguars byttes #36 mot #38 och #146(5:e rundan) och med Dolphins byttes #38 mot #42 och #107. Ned sex platser för ett extra val i den fjärde och ett extra i den femte rundan, bra jobbat Ozzie. När trejderna skedde fanns både Myles Jack och Noah Spence kvar på brädan, vilket innebär att Ravens inte var speciellt höga på dem. Förmodligen var dom av deras big board helt och hållet.

 

Valet i den andra rundan, med #42 då, blev Boise States Kamalei Correa (OLB). Det är en spelare som har ett härligt driv och stort hjärta. Correa är född på Hawaii och spenderade tre år som en Bronco i Boise State.

 

 

 

Inför draften pratades det om honom som en potentiell slutet av första rundan början av andra rundan, främst baserat på den potential han besitter. Men det är inte bara potential han har, över två sista åren stod han för 18 sacks och 28 tackles for loss. Efter Bosie States pro day var det scouter som jämförde honom Denvers Von Miller när det gäller spelstil och potential. Det är ett gott omdöme. Han har varit som bäst mot bättre motstånd vilket är en grymt bra egenskap.

 

Correa spelar med motor, attityd, fart och tuffhet vilket är något som Ravens försvar är i skriande behov av. Han har ett driv, snabbhet och en intensitet som smittar av när man kollar på honom och han leder sitt lag ute på banan. Det här sa Correa själv efter att han blev vald.  

 

"They picked a guy who’s a hard worker, who ain’t going to stop, who’s dedicated and who is going to help them win a Super Bowl.Would say my main strength is my intensity and my edge. I always have an edge to get the ball. I’m a see-ball-get-ball pick.” Sedan fyllde han i med "I can’t explain in words how excited I am to be playing for them(Ravens).”

 

 

Skulle tro att Ravens vill att han lägger på sig några kilon, bättrar på sitt spring försvar och blir tekniskt bättre, vilket han har alla förutsättningar i världen att göra. Han kommer kliva in som back up och få se och lära bakom Suggs och Dumervil vilket känns perfekt i ett längre perspektiv. Dessutom är det en spelartyp som kommer göra special teams gott. Välkommen till Baltimore Kamalei!.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0