1st round pick - Ronnie Stanley

Då vet vi hur den första runda blev, Ravens fick med sitt #6 val overall Notre Dames offensiva tackle Ronnie Stanley. Stanley ses runt om i Ravens Nation som det osexiga men stabila valet och Ozzie Newsome hävdar, självklart, att han var den spelaren som var högst upp på brädan.

 

Det som gör att det fanns en besvikelsekänsla över valet runt om bland fans var att det var så väldigt nära att Ravens kunde fått plocka Jalen Ramsey, cornern/safetyn från Florida State. Men Jaguars norpade honom med det femte valet. Det sägs att Ravens försökte trejda upp till Dallas #4 för att ta Ramsey men Cowboys var rädda att missa Ezekiel Elliott då Jaguars kanske skulle trejda bort det valet om inte Ramsey fanns kvar.

 

Men låt oss inte vara bittra över vad som kunde hänt, låt oss istället vara tacksamma över spelaren vi fick. Det är en klasspelare som av många sätts som den främste offensive linjespelaren i denna draft, alternativt likvärdig med Laremy Tunsil ( Vars draftdag blev väldigt speciell, googla det). Ryktena inför draften var att San Diego Chargers skulle plockat honom med sitt tredje val.

 

 

 

 

Den lugne och trygge Ronnie Stanley är en spelare som ger den offensiva linjen ett lyft från dag ett både när det gäller bredd och spets. Han är byggd som en NFL left tackle och de flesta experter ser honom som en framtida pro bowler med en lång och framgångsrik karriär framför sig. Han är atletisk och har lätta fötter som gör att han i pass protection kan följa med motståndaren utan några större problem. Han är lång med sina 6´6 och långa armar och har utrymme att lägga på sig lite muskler och bli mer fysisk. Han valde att stanna i skolan ett extra år och jobba på sitt spel, framförallt var det styrka och i run blockingen. Under sina två sista säsonger gav han endast upp 3 sacks och under sista året hjälpte han till att bereda väg för 19 rushing touchdowns på den vänstra sidan av planen. Han var så pass bra att han valdes till Notre Dames främsta offensiva spelare säsongen som gick.

 

Stanleys första kommentar när det stod klart att han blivit vald av Baltimore var

"I'm excited to be a Raven, Let's go get this Super Bowl.". Jag personligen tror att Stanley kan vara en viktig pusselbit I jakten på en ny ring.

 

 

 

Ozzie Newsome pratade om att man under förra året såg vad som hände med Joe Flacco och då man nu satsat mycket pengar på honom så vill det till att han kan skyddas ordentligt. Även Steve Bisciotti berömde Stanley och sa i samtalet med ynglingen att han som fan av Notre Dame sett nästan alla Ronnies matcher och alltid varit full av beundran för honom. Bägge nämnde att han gjorde väldigt bra ifrån sig när de intervjuade honom och när han var på besök inför draften.

 

 

Stanley kommer kliva in direkt och konkurrerar om startplatsen till vänster med Eugene Monroe som man inte riktigt ver vart han står. En inte alltför vild gissning är att Monroe släpps innan den första juni och på så sätt blir man av med den lönekostnaden under 2017, finns en del kontrakt som ska förlängas framöver. Min gissning är att Ronnie Stanley är startande LT i premiären om lite drygt 4 månader. 

Leo
2016-04-29 @ 13:25:20

Välkommen Ronnie! Ett bra val!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RavensNation Sweden

En blogg om NFL-laget Baltimore Ravens. Kommer handla om laget, ligan, matcherna och kanske lite annat relevant.

RSS 2.0